Mergi la conţinutul principal

Alianța Dreapta Unită. 12 priorități

• după luni de negocieri, s-a parafat Allianța Dreapta Unită, o alternativă reală la actuala putere, după cum susțin liderii celor trei formațiuni politice USR, PMP și Forța Dreptei

 

Dreapta Unită consideră că este alternativa reală la corupția și risipa PSD-PNL. În acest context, într-un eveniment comun, USR, PMP și Forța Dreptei au prezentat structura listei comune pentru europarlamentare și programul. Mai exact, Programul în 12 puncte le va da românilor drepturi egale cu ceilalți cetățeni europeni, după cum susțin aliații.

Cele 12 priorități ale Dreptei Unite pentru a finaliza integrarea europeană și modernizarea României sunt:
1. România, cu adev
ărat în Schengen
2. Un trai european pentru români. Stabilitate economic
ă prin trecerea la Euro, prosperitate prin industrializare, comerț și inovare
3. Reforma statului
și anticorupția vor continua
4. Democra
ție, drepturi fundamentale și stat de drept – apărăm Uniunea împotriva derapajelor iliberale chiar la noi acasă
5. Sănătate și Educație pentru români la standarde europene
6. Fonduri UE pentru modernizarea României, cheltuite mai eficient
și cu impact mai mare
7. Agricultur
ă și clasa de mijloc din rural – aducem finanțarea pentru fermele de familie la nivel european
8. Unirea cu Moldova în Uniunea European
ă
9. Ne asumăm rolul de țară mare – contribuția României la reforma UE
10. Ap
ărăm drepturile românilor, lucrători în Europa, la venituri și pensii decente
11. O Europ
ă prosperă cu un mediu curat
12. Armatele europene, mai bine integrate în NATO
și mai bine pregătite să răspundă împreună provocărilor

Declara
ții

 

Drulă: “Vom schimba România și o vom transforma într-o țară modernă
„Le mulțumesc colegilor din Comitetul Politic pentru votul de astăzi. Suntem hotăți să construim o alternativă de dreapta puternică la guvernarea coruptă PSD-PNL. Le mulțumesc lui Eugen și Ludovic pentru deschiderea și înțelepciunea pe care au avut-o pe parcursul discuțiilor pe care le-am avut în ultimele luni ca să construim această alianță. Ne unește astăzi dorința de a construi o forță politică pregătită săștige alegerile, să dea o nouă guvernare și să modernizeze România. Vrem o Românie puternică în Uniunea Europeană. Iar o Românie puternică în Europa este o Românie liberală, deschisă și modernă. Acesta este angajamentul pe care ni-l luăm în fața alegătorilor. Că vom schimba România și o vom transforma într-o țară modernă. Asta îmi doresc pentru băieții mei. De-asta m-am întors în România. De-asta am intrat în politică”, declară Cătălin Drulă, președintele USR.

 

Tomac: “Vom lupta de la egal la egal cu PSD și PNL, săștigăm alegerile europarlamentare, să fim cei mai buni la locale”
„2024 este anul schimbării pentru România, iar prin alianța Dreapta Unită vom lupta cu toată forța împotriva PSD și PNL, două partide care nu cunosc altceva în afară de minciună, demagogie și manipulare. Cred cu tărie că românii așteaptă această alianță de ceva timp, pentru că au nevoie de o alternativă, au nevoie să știe că se poate trăi într-o Românie europeană și modernă, care pune preț pe munca cinstită, pe responsabilitatea față de banul public, pe predictibilitate și meritocrație. Vom lupta de la egal la egal cu PSD și PNL, săștigăm alegerile europarlamentare, să fim cei mai buni la locale, să obținem cele mai multe mandate în viitorul parlament și să trimitem un adevărat președinte de Dreapta la Cotroceni!”, afirmă Eugen Tomac, președintele PMP.

 

Orban: “Alianța Dreapta Unită este cea care se va dovedi că este altceva, o soluție de  calitate” 
„România are nevoie de seriozitate, România are nevoie de profesionalism, România are nevoie de oameni cu scaun la cap, nu de oameni care fac spectacole de circ în momentul în care îi întrebi de solu
ții care stau în picioare. Alianța Dreapta Unită este cea care se va dovedi că este altceva, o soluție de o calitate cu mult mai bună decât sunt în stare să ofere, în mod direct, PSD și PNL sau, în mod indirect, prin pseudo-opoziția AUR”, susține Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei.
Anul 2024 reprezint
ă șansa de a alege o direcție prosperă și sigură pentru România. Iar Dreapta Unită, prin votul românilor, se va asigura că România nu doar că rămâne un membru activ și influent în UE, dar și că va juca un rol crucial în modelarea viitorului Uniunii, cred liderii alianței.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro