Mergi la conţinutul principal

Alianţa PNL-Brăila Nouă, prima conferinţă după lansarea candidaţilor

• candidaţii la Consiliul Judeţean şi Primărie, Cătălin Boboc şi Lucian Căprariu, au vorbit despre proiectul lor politic care se axează pe trei piloni: Brăila activă, Brăila civilizată şi Brăila tinerilor

 

La începutul acestei săptămâni, alianţa PNL-Brăila Nouă a susţinut prima conferinţă de presă după desemnarea oficială a candidaţilor la Primărie şi CJ, conferinţă la care Cătălin Boboc şi Lucian Căprariu şi-au prezentat proiectul politic pentru alegerile locale din 27 septembrie. Astfel, Cătălin Boboc, candidatul alianţei la preşedinţia CJ, a spus că programul lor se axează pe trei piloni, şi anume: Brăila activă, Brăila civilizată şi Brăila tinerilor.

“Brăila activă înseamnă o administraţie în municipiu şi judeţ care să acorde o atenţie deosebită mediului de afaceri, antreprenorilor, oamenilor care vor să vină să dezvolte lucruri aici. Pentru că sursa pentru finanţele necesare să faci orice altceva, într-o economie liberă, într-o democraţie, nu poate fi alta decât aceasta care provine de la micii sau marii antreprenori. Brăila civilizată, pentru noi, înseamnă servicii de sănătate, servicii de învăţământ, servicii de cultură adaptate anului 2020, încercând să propunem soluţii pentru fiecare dintre aceste neajunsuri. Şi sigur, vom vorbi despre ceva care nouă ni se pare foarte important: Brăila tinerilor şi pentru tineri. De ani de zile avem o problemă, pe care doar o constatăm, administraţia doar o constată, şi aceea că scădem în fiecare an cu o comunitate mică. Practic, nouă ne dispare din judeţ o comunitate în fiecare an. A fost 3.000 cifra anul trecut. Populaţia e în scădere. Evident că acest lucru nu se poate rezolva de pe o zi pe alta. Dar nu avem nicio şansă să ne luptăm, după părerea mea, cu cea mai mare criză cu care se confruntă Brăila şi România, vorbesc de criza demografică, dacă nu începem să creăm aici, în oraşul şi judeţul nostru, un mediu atractiv, un mediu în care oamenii să îşi vadă viitorul. Dar asta durează şi pentru asta trebuie să ai grijă de celelalte două aspecte pe care le spuneam mai devreme, Brăila activă şi Brăila civilizată”, a declarat Boboc.

La rândul său, Lucian Căprariu, candidatul alianţei PNL-Brăila Nouă, a vorbit despre rolul administraţiei locale în atragerea investitorilor.

“Ce ar trebui să facă din punctul nostru de vedere o administraţie? Ar trebui să se orienteze către afaceri, să se ducă după ele, să le urmărească în toată lumea dacă se poate, să meargă la târguri, să deschidă administraţia pentru afaceri, să nu mai gonească afacerile din oraş, indiferent de motiv. De asemenea, Brăila activă înseamnă Brăila care se dezvoltă dincolo de teritoriul administrativ pe care îl ocupă acum, în parteneriate cu unităţile administrative din jur, astfel încât să se formeze zona metropolitană. Aşa se pot crea în continuare oportunităţi de afaceri, de locuire, putem avea un sistem de transport, putem să creştem. Pentru că de atâta timp noi scădem. N-avem unde să ne dezvoltăm”, a spus Căprariu.

De asemenea, acesta a completat că “Brăila activă” înseamnă şi sport, propunând baze sportive în fiecare cartier, baze sportive municipale, programe de susţinere a sporturilor, organizarea de competiţii sportive în Brăila şi turism sportiv.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro