Mergi la conţinutul principal

Alexis Tsipras, la un an de mandat

Guvernul anti-austeritate pe care l-au ales grecii s-ar putea să le taie pensiile. Demagogul Tsipras a devenit pragmaticul Tsipras şi aşa se schimbă şi luptele. Anul trecut, premierul se dădea cap în cap cu Europa. Acum se dă cap în cap cu Grecia, doar că nu e neapărat mai bine.
Ori reformăm sistemul de pensii ori îl lăsăm să colapseze - acesta a fost mesajul premierului Tsipras la împlinirea unui an de zile de la câştigarea alegerilor. E o problemă delicată care a scos mii de oameni în stradă, dar noi şi noi proteste sunt anunţate pentru zilele următoare. Oamenii ameninţă că vor îngheţa traficul în ţară, vor bloca principalele autostrăzi şi circulaţia feriboturilor. Este un gest de sabotare a premierului ce-a promis să nu facă ce-au făcut guvernele precedente. Acum însă e împins să taie pensiile bătrânilor, exact cum a făcut şi guvernul precedent. Reforma pensiilor e o obligaţie asumată în cel de-al treilea pachet de ajutor oferit de creditori, doar că Tsipras, decât să taie pensiile, ar prefera să crească contribuţiile. Pentru stradă e acelaşi lucru, pentru creditori e chiar mai rău, fiindcă ar îngrădi şi mai tare creşterea economică de acolo. Pe 2015, banca centrală spune că economia Greciei a scăzut cu 0,2%, iar contracţia va continua.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro