• candidat la președinția Consiliului Județean Brăila, liderul PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a vorbit recent despre planul său pentru dezvoltarea județului, dar și a municipiului, însă cu precizarea că îl va prezenta etapizat, pentru a nu-i fi furate ideile de către social-democrați • parlamentarul a enumerat câteva avantaje pe care Brăila le are și în baza cărora se poate creiona foarte ușor o strategie de dezvoltare • la respectiva conferință de presă, Popa a ales să se refere la stadionul municipal, susținând că din poziția de președinte al CJ Brăila, el ar construi unul complet nou
Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a enumerat câteva dintre elementele pe care le consideră demne de luat în seamă pentru dezvoltarea județului și a municipiului. Acesta a susținut o conferință de presă la sediul partidului, la finele săptămânii trecute, în care a amintit printre altele de ce a ales să candideze la președinția Consiliului Județean Brăila în cadrul Alegerilor Locale din 9 iunie.
”Știți destul de bine, sunt candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Brăila. De ce candidez? Cred că știți cu toții. Sunt un om de afaceri. Un om care a intrat în politică în 2020, un om care își dorește să facă schimbări pentru municipiul și județul Brăila. Vă spun că îmi era mult mai ușor să mă ascund, - ceea ce știți destul de bine că nu am făcut niciodată -, să fi candidat altcineva. Dar candidatura aceasta nu este doar pentru mine, ca persoană - Popa Alexandru -, este pentru a da brăilenilor posibilitatea să aibă o opțiune sănătoasă, o opțiune pentru schimbare”, a declarat Popa.
Acesta a afirmat că a analizat cu atenție situația din Brăila după Revoluția de la 1989 până în prezent și a ajuns la concluzia că în loc să se dezvolte zona, aceasta ar fi fost distrusă de administrațiile de până acum.
”Vin din mediul privat. Noi, antreprenorii, avem o vorbă: «Muncești? Mănânci». În schimb, în administrația locală condusă de PSD: «Nu muncești? Mănânci de la alții». Cam după asta se ghidează PSD. Știm destul de bine cum au fost căpușate toate instituțiile din subordinea CJ Brăila și din subordinea Primăriei. Ne uităm, cei mai mari angajatori în județul Brăila, o spun cu rușine, sunt CUP «Dunărea» și Spitalul Județean. Nu am văzut nimic dezvoltat, doar distrus în ultimii 34 de ani”, a mai adăugat Popa.
PNL-istul a afirmat că are un plan bine structurat care vizează dezvoltarea Județului Brăila, însă are de gând să îl prezinte etapizat pentru a nu-i fi furate ideile de către PSD-iști.
”Am un plan foarte bine pus la punct. Am un plan de dezvoltare al județului Brăila, al municipiului Brăila. Am proiecte viabile, nu doar vorbe-n vânt, cu linii de finanțare. Cum voi face implementarea acestor proiecte. Cum văd eu plusvaloarea adusă de un conducător din partea PNL. M-am plimbat prin toată țara aceasta. Să știți că Brăila este un oraș foarte frumos. Vorbesc strict de municipiu și apoi de județ. Un oraș care are probabil mult mai multe bogății decât Bihor, ca să vă dau un exemplu. Sau probabil și decât Timișoara sau județul Timiș. Singura noastră problemă este administrarea acestui oraș și a județului”, a declarat PNL-istul.
Popa a vorbit în acest context despre câteva lucruri pe care le vede cu un mare potențial pentru a dezvolta urbea. Liberalul a făcut referire la zona agricolă, la terenurile fertile din zona noastră, la Dunăre, dar și la Centrul Istoric.
”Vă dau un exemplu: 50% din suprafața irigată a României se află în județul Brăila. Avem cele mai bune terenuri. Avem Dunărea care poate fi exploatată și din punct de vedere turistic și din punct de vedere industrial. Avem o istorie aparte. Putem vinde o poveste din punct de vedere turistic, tot timpul. Vedem hrubele, vedem Centrul Vechi. Sunt foarte multe lucruri pe care noi le putem valorifica. Dar planul meu de dezvoltare a municipiului și a județului Brăila va fi prezentat etapizat. Pentru că știm destul de bine, administrația PSD nu doar că fură de la brăileni, fură și idei. Nu vreau să văd în planul lor de guvernare locală că își propun aceleași lucruri ca mine”, a mai spus sursa citată.
Popa vrea un stadion municipal nou
Mergând mai departe, Alexandru Popa a prezentat o primă idee de-a sa privind dezvoltarea sportului la nivelul județului Brăila și a susținut că dacă va ajunge președinte al consiliului județean va face tot posibilul să realizeze un stadion municipal nou. Deputatul a fost într-o vizită recentă la Stadionul Municipal Brăila, unde a realizat o filmare, arătându-se total dezamăgit de modul în care se prezintă acest obiectiv.
”Am ieșit cu un mic videoclip. L-am pus pe Tik Tok și pe Facebook. Am semnalat starea stadionului municipal. Am fost acolo, vreau să vă spun ceva: am crezut că suntem la Cernobîl. Totul dărâmat! Pomi crescuți în fundație! Ceva de groază! Vă spun, la Brăila, dacă eu voi câștiga Consiliului Județean, cu siguranță voi construi un nou stadion. Pentru că eu pot pune mâna pe ceva și să spun: «Asta este făcută de mine!», pentru că eu am făcut lucruri până să intru în politică. Iar de când sunt în politică, vă spun, investițiile pentru partea de sport sunt undeva la 30 și ceva de milioane euro. Nu dau o sumă exactă, ca să nu fac greșeli iar apoi să fie fructificate de alții. Dar sunt lucruri clare, lucruri palpabile, pe care se poate pune mâna și care se pot vedea”, a afirmat acesta.
Popa a profitat de moment pentru a se lăuda cu investițiile în zona sportivă realizate de unii primari PNL, dând ca exemplu comuna Chiscani.
”Stadionul de la Chiscani, vechiul Stadion «Chimia»: este primul stadion construit de la zero după 1990. Cred că până la sfârșitul verii acel stadion va fi funcțional. Dar nu e vorba doar de stadion. Acolo, alături de domnul primar (n.r. – Costică Cojea, actualul primar al comunei Chiscani și candidat PNL pentru încă un mandat, după ce a fost la PSD), am gândit un plan de dezvoltare a fotbalului și a grupelor de copii. Pentru că vă spun: sportul, în primul rând, este important când este practicat de foarte mulți oameni. Așa vom reuși să avem un municipiu sănătos și un mod de viață cât mai corect”, a conchis Popa.