Mergi la conţinutul principal

Alexandru Popa dă asigurări că încep lucrările la infrastructura de apă potabilă în comuna Cireșu

* președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a emis astăzi (vineri), un comunicat de presă pentru a face acest anunț * liberalul a afirmat că din discuțiile purtate cu reprezentanții constructorului în cadrul proiectului CUP ”Dunărea” Brăila privind refacerea rețelei de apă și canalizare din tot județul, în două săptămâni ar trebui să înceapă lucrările în unele localități * printre cele enumerate de parlamentar se numără și comuna Cireșu, de unde acesta provine * Popa a dorit să reamintească faptul că acest mega-proiect privind infrastructura de apă a fost semnat în timpul Guvernului Ludovic Orban

 

Liderul PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a dorit să anunțe că în două săptămâni ar trebui să înceapă lucrările la infrastructura de apă și canalizare din localitatea sa natală, Comuna Cireșu. Este vorba despre o parte din mega-proiectul Companiei de Utilități Publice (CUP) ”Dunărea” Brăila, de extindere a rețelei de apă și canalizare la nivelul întregului județ, realizat prin fonduri europene. Popa a ținut să puncteze în cadrul unui comunicat de presă emis, astăzi (vineri), că Guvenul Ludovic Orban a semnat acest contract, în 3 decembrie 2020. Liberalul chiar a trimis și o filmare de la momentul respectiv pentru a-și întări declarațiile.

Revenind la proiectul privind rețeaua de apă, Popa a afirmat că a primit asigurări de la constructor că în aproximativ două săptămâni vor începe lucrările.

”În campania electorală din 2020 am promis că în calitate de deputat liberal voi susține realizarea unor investiții care să însemne racordarea la rețeaua de apă și canalizare a locuitorilor comunei natale, Cireșu, a celor din  comunei Ulmu, dar și din alte comune din județul Brăila. Am făcut această promisiune știind că mă pot baza pe colegii din PNL, care la acea vreme aveau în vedere finanțarea unor proiecte legate de infrastructura de apă și canalizare din mai multe județe ale țării, inclusiv Brăila. Mă bucur să anunț că în scurt timp vor începe lucrările ce vizează infrastructura de apă potabilă și canalizare în localitățile Ianca, Cireșu, Ulmu, Zăvoaia, Dudești, Ciocile, în cadrul Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Brăila în perioada 2014-2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Din discuțiile pe care le-am avut cu reprezentații constructorului, astăzi au fost purtate ultimele discuții, iar în circa două săptămâni vor începe lucrările”, a declarat Popa, cu precizarea că este vorba despre un proiect în valoare de 1.385.022.604,06 lei care are ca punct de pornire ”un contract de finanțare semnat în decembrie 2020 de reprezentanții unui guvern liberal”.

 

«Este un proiect de mare importanță pentru județul Brăila»

Parlamentarul a mai afirmat că dincolo de disputele politice, PNL Brăila va susține mereu dezvoltarea județului și a comunităților locale, indiferent de culoarea politică a primarilor. Liberalul a mai precizat că dincolo de faptul că la alegeri fiecare susține un partid sau altul, la finalul zilei, toți brăilenii de bună-credință ar trebui să susțină interesele județului.  

”Este un proiect de mare importanță pentru județul Brăila, de care vor beneficia peste 186.000 locuitori, prin racordarea acestora la rețelele de alimentare cu apă și de canalizare a apei uzate. Mai exact, este vorba despre locuitorii unui număr de 66 de localități din următoarele unități administrativ - teritoriale: Cireșu, Ulmu, Berteștii de Jos, Bărăganul, Cazasu, Chiscani, Ciocile, Dudești, Făurei, Frecăței, Galbenu, Gropeni, Ianca, Însurăței, Jirlău, Movila Miresii, Mircea Vodă, Mărașu, Măxineni, Romanu, Surdila Găiseanca, Salcia Tudor, Siliștea, Stăncuța, Șuțești, Tichilești, Vădeni, Victoria, Vișani, Zăvoaia, Municipiul Brăila, Consiliul Județean Brăila”, a mai dorit să reamintească Popa.

În filmarea transmisă de deputat, apare ministrul Fondurilor Europene din cadrul Guvernului Ludovic Oraban, Ioan Marcel Boloș (în continuare ministrul investițiilor și proiectelor europene în cadrul Guvernului Nicolae Ciucă), vorbind despre proiectul privind infrastructura de apă din Județul Brăila, în valoarea de 269 milioane euro. De asemenea, este surprins momentul când contractul pentru acest proiect a fost semnat.

Filmarea poate fi vizionată aici.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro