Mergi la conţinutul principal
Raport de parlamentar

Alexandru Popa: „Experiența pe care am căpătat-o de la fermieri, din activitatea mea în agricultură, m-a ajutat foarte mult”

* deputatul Alexandru Popa (președintele PNL Brăila) a ieșit ”la rampă” pentru a-și prezenta raportul de parlamentar după primul an de mandat * acesta s-a implicat în rezolvarea problemelor fermierilor brăileni, susține că și-a concentrat activitatea pe Comisia pentru agricultură, unde este membru, însă planurile sale de viitor includ și alte domenii * de la începutul mandatului, Popa a avut șase propuneri legislative dintre care una a fost promulgată Lege, 19 declarații politice și două întrebări la nivel guvernamental, potrivit Camerei Deputaților * din octombrie anul trecut, deputatul a decis să își doneze indemnizația pentru diverse cazuri sociale

 

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, și-a prezentat recent activitatea de parlamentar prestată de la începutul mandatului și până în prezent. Popa are 31 de ani și este cel mai tânăr membru al grupului parlamentar al Partidului Național Liberal. Acesta a fost ales deputat în circumscripția electorală nr. 9, Brăila, ca urmare a Alegerilor Locale din decembrie 2020, fiind cel care a deschis lista PNL la Camera Deputaților și singurul care a obținut un mandat din tabăra liberalilor brăileni. De altfel, în iulie 2021, Popa a fost ales președinte al organizației județene a PNL Brăila. În Parlament, acesta este membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice. Este vicepreședinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Kârghâză și membru în grupurile cu Republica Lituania și Letonia.

”Implicarea mea a fost totală în Comisia pentru agricultură. În fiecare ședință a Comisiei am fost activ. Am luat cuvântul, am adus îmbunătățiri și amendamente la multe legi. Experiența pe care am căpătat-o de la fermieri, din activitatea mea în agricultură, m-a ajutat foarte mult. Știu lucruri practice. Cu alte cuvinte, fix ceea ce trebuie să ajungă în textul unei legi”, a declarat Popa.

Parlamentarul a dorit să puncteze că a dat startul mai multor proiecte în acest prim an de mandat, cu precizarea că s-a concentrat pe susținerea agriculturii brăilene în mod special. Acesta a afirmat că prin intervențiile sale pe care le-a avut la nivelul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare a reușit, în cele din urmă, să mărească sistemul de irigat din județul nostru cu 12.000 ha.

”Implicarea mea a fost totală în a ajuta deconcentratele care mi-au cerut ajutorul. Am reușit să mă implic, neținând cont de culoarea politică. Din punctul meu de vedere politica trebuie să fie un factor hotărâtor doar în ultimele 30 – 60 de zile când este campania. În rest  trebuie să avem o atitudine constructivă și o atitudine care poate aduce plusvaloare vieții brăilenilor”, a mai completat deputatul.

 

Sprijin pentru fermierii brăileni și donarea indemnizației

Deputatul Alexandru Popa a anunțat în scurt timp după preluarea mandatului de parlamentar că așteaptă fermieri brăileni în audiențe pentru a-i ajuta să își rezolve problemele. Întrebat despre acest lucru, PNL-istul a precizat că foarte mulți agricultori din județul nostru i-au trecut pragul de când a devenit membru în Camera Deputaților. Popa a precizat că i-a ajutat cum a putut mai bine, unora le-a făcut intrarea la Ministerul Agriculturii, pe alții i-a sfătuit să se asocieze pentru a atrage fonduri europene.

”Da, au fost foarte mulți. În jur de 200 de fermieri au venit în audiențe. Cu o parte dintre ei am fost și la domnul Adrian Oros când era ministrul Agriculturii: cred că au fost vreo 30 – 40 de fermieri. O parte dintre dumnealor au sesizat și anumite probleme pe care le-au avut cu infrastructura aferentă irigatului. Eu i-am ajutat. Vreo trei-patru și-au făcut cooperative în județ”, a adăugat Popa.

Întrebat ce planuri are pentru următorii trei ani de mandat, liberalul a precizat că își dorește să continue să ofere sprijin agricultorilor, dar să își îndrepte atenția și către alte sectoare.

”Proiectul meu în următorii trei ani este să captez informațiile din municipiul și județul Brăila și să le transform în legi pentru a aduce confort și o viață mai bună brăilenilor. Nu vreau ca activitatea mea parlamentară să fie axată doar pe partea de agricultură. Sper să reușesc să ating toate sectoarele în următorii trei ani”, a mai completat sursa citată.

Trebuie amintit și că începând cu luna octombrie a anului trecut, Alexandru Popa a anunțat că are de gând să își doneze lunar indemnizația de parlamentar către persoane nevoiașe din județul Brăila, plecând de la situații semnalate de primarii din teritoriu. În perioada sărbătorilor de iarnă, Popa a oferit daruri mai multor familii din diverse comune brăilene. 

 

Ce inițiative legislative a avut Popa

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Camerei Deputaților, de la începutul mandatului, Popa a avut șase propuneri legislative inițiate, dintre care una a fost promulgată lege. Deputatul brăilean înregistrează 19 declarații politice, o luare de cuvânt în plen și două întrebări și interpelări. După cum ne-a precizat personal, majoritatea proiectelor de lege aparțin grupului de parlamentari PNL, la care acesta s-a alăturat.

Astfel, Popa se numără printre inițiatorii Legii 267/2021 pentru completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

De asemenea, acesta are un proiect de Lege și două propuneri legislative în dezbatere la Camera Deputaților, la Comisii. Primul proiect prevede o modificare la Legea nr. 185/2013 privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate. Cealaltă propunere legislativă vizează Legea pescuitului. De asemenea, o alta propunere vizează o modificare a Legii nr. 51/1991 privind securitatea națională a României.

Alexandru Popa s-a alăturat și unei propuneri legislative privind accesul persoanelor fizice la servicii de internet pe bandă largă, la punct fix, însă aceasta a fost retrasă de către inițiatori.

Tot la capitolul activitate parlamentară, potrivit site-ului Parlamentului, Popa a înaintat două întrebări în scris: una către Ministerul Transporturilor, din 12 mai 2021, privind stadiul realizării drumurilor ce fac legătura cu Podul suspendat peste Dunăre; de asemenea, o alta către Ministerul Cercetării, în 26 mai 2021, privind digitalizarea administrației publice locale. La ambele, parlamentarul a primit răspunsul solicitat în câteva zile.

Pentru cei interesați, biroul parlamentar al lui Alexandru Popa este situat pe Calea Călărașilor nr. 62, în Municipiul Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro