Mergi la conţinutul principal

Alexandru Popa îndeamnă primarii să depună proiecte și să profite de fondurile europene destinate zonelor rurale

• președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a emis recent o declarație de presă privitoare la fondurile europene de care România dispune prin Planul Strategic pentru Politica Agricolă Comună • acesta a apreciat că autoritățile locale ar trebui să profite de moment și să conceapă rapid proiecte, astfel încât să obțină fonduri europene pe această cale, mai ales că pot folosi banii la dezvoltarea zonelor rurale • dacă se mobilizează până în luna februarie 2024, localitățile cu activitate economică majoritar agricolă vor putea accesa bani pentru îmbunătățirea infrastructurii de transport și pentru atragerea de tineri antreprenori care intenționează să își facă ferme, a subliniat Popa

 

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a emis, marți, 7 noiembrie, o declarație de presă menită să atragă atenția că zonele rurale din România au o mare șansă de a se dezvolta și de a redeveni atractive pentru tineri, cu ajutorul fondurilor europene. Dar asta doar dacă autoritățile locale se vor mobiliza și vor profita de oportunitatea oferită de Uniunea Europeană. Liberalul a afirmat că Planul Strategic pentru Politica Agricolă Comună pune la bătaie bani ce vor putea fi folosiți la îmbunătățirea infrastructurii de transport și în mod special la atragerea și sprijinirea tinerilor antreprenori ce doresc să realizeze ferme, ceea ce va conduce la dezvoltarea zonelor rurale.

”Partidul Național Liberal rămâne consecvent și va milita pentru un sprijin financiar susținut pe care statul să îl acorde fermelor mici și mijlocii, adevăratul motor al sectorului agricol românesc. Consider că doar prin evitarea abandonului activităților agricole și prin asigurarea și crearea de noi locuri de muncă vom putea preveni migrația din mediul rural și depopularea satelor și vom putea contribui direct la securitatea și siguranța alimentară a României. În acest context, este important de știut că fondurile europene de care dispunem prin intermediul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună vor putea ajuta inclusiv la dezvoltarea zonelor rurale din România. Astfel, localitățile cu activitate economică majoritar agricolă vor putea accesa bani pentru îmbunătățirea infrastructurii de transport și pentru atragerea de tineri antreprenori care vor să își facă o fermă”, a declarat Popa, cu mențiunea că astfel de proiecte pot fi depuse de unitățile administrativ-teritoriale, dar și de asociațiile acestora până în luna februarie 2024.

Deputatul a transmis și o schemă scurtă legată de domeniile pentru care vor putea fi accesate fondurile europene pe agricultură. De asemenea, a ținut să puncteze că autoritățile locale din Brăila au timp suficient să conceapă proiecte în acest sens.

”Acești bani sunt destinați sprijinirii fermierilor și modernizării infrastructurii agricole, astfel: aproximativ 250 de milioane de euro sunt destinate proiectelor care vizează sprijinirea instalării tinerilor fermieri, 200 de milioane de euro pentru proiectele destinate construirii, extinderii sau modernizării de drumuri de interes local și alte 100 de milioane de euro pentru lucrări de modernizare a drumurilor agricole care facilitează accesul către ferme. Suntem conștienți că se impun măsuri de sprijin pentru evitarea abandonului activităților agricole, pentru asigurarea accesului pe piață și realizarea de investiții și că trebuie să lucrăm în continuare pentru asigurarea unui sistem alimentar durabil, de la producător până la consumator. Tocmai de aceea, îi îndemn pe reprezentanții autorităților locale să depună în timp util aceste proiecte pentru a putea beneficia de fondurile europene care ne sunt destinate și pentru a contribui la consolidarea fermelor românești prin dezvoltarea și integrarea acestor ferme pe piața agricolă! Prin noi înșine pentru România!”, a mai transmis PNL-istul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro