Mergi la conţinutul principal

Alexandru Popa își va dona lunar indemnizația de parlamentar

* președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a anunțat că a luat decizia de a-și dona lunar indemnizația parlamentară către persoane nevoiașe de la nivelul județului nostru * liberalul susține că nu i se pare normal ca parlamentarii să o ducă bine în condițiile în care în România situația economică a oamenilor nu este tocmai bună * Popa i-a invitat și pe ceilalți parlamentari brăileni să procedeze la fel

 

Parlamentarul PNL Alexandru Popa a luat decizia de a-și dona indemnizația lunară primită de la Camera Deputaților pentru a ajuta brăilenii care au o situație economică precară. Președintele PNL Brăila a transmis, recent, un comunicat de presă pe această temă, precizând că nu i se pare normal ca parlamentarii să o ducă bine, în timp ce situația economică din România nu este cea mai bună, iar oamenii să sufere de la o zi la alta.

”Eu nu m-am dus în Parlament pentru indemnizația de deputat, eu m-am dus pentru că vreau să încerc să schimb ceva în bine în felul în care se face politică și în modul în care este reprezentat județul Brăila la nivel parlamentar. Nu mi se pare normal să-ți dorești să fii senator sau deputat pentru banii pe care îi încasezi ca indemnizație. Eu cred că normal este ca un om să ajungă în Parlamentul României atunci când este împlinit din toate punctele de vedere, inclusiv profesional și financiar. În situația în care este la ora actuală România nu mi se pare corect ca noi, parlamentarii, să trăim foarte bine cu indemnizațiile pe care le luăm, iar oamenii care ne-au votat să o ducă rău. Nu pot eu să rezolv problemele tuturor brăilenilor care se află în situații financiare dificile, dar sigur pot să încerc să-i ajut pe unii dintre ei. De aceea am luat decizia ca de acum înainte, până la finalul mandatului, în fiecare lună să folosesc indemnizația mea de deputat pentru acte de caritate”, a declarat Popa.

Deputatul a mai anunțat că dorește ca demersul său să fie unul cât se poate de transparent, motiv pentru care, lunar, are de gând să publice modul în care a folosit banii din indemnizație, ce ajutor a oferit și cui. Popa a adăugat că nu este vorba despre vreo mită electorală, deoarece alegerile sunt deocamdată la mare distanță, însă își dorește să facă ”lucruri din suflet”. Deputatul i-a invitat și pe ceilalți parlamentari brăileni să îi urmeze exemplul.

”Eu sunt în permanentă legătură cu primarii din județ și-i voi ruga să-mi semnaleze cazurile sociale mai deosebite care există pe raza localităților respective. De asemenea, mai cunosc și eu astfel de cazuri din  județ. În baza informațiilor pe care le obțin, în fiecare lună voi decide cine va beneficia de acest ajutor pe care îl ofer și în ce formă va veni ajutorul, dacă va consta în bani, în îmbrăcăminte și rechizite pentru copii, materiale de construcții pentru repararea sau construcția unei case etc. În funcție de necesități. De azi înainte indemnizația mea va merge către oameni care se află în situații financiare dificile din județul Brăila. Nu mă interesează dacă acei oameni m-au votat sau nu, mă interesează ca în măsura în care pot, să ajut brăilenii, pentru că pe ei îi reprezint în Parlament. Nu este vorba despre mită electorală, fiindcă după cum știți, mai sunt câțiva ani până la alegeri, ci este vorba despre niște lucruri făcute din suflet. Și-i invit și pe ceilalți parlamentari de Brăila să facă același lucru, dacă doresc”, a conchis Popa.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro