Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alexandru Moldoveanu a cistigat maratonul de la Viena

Unul dintre cei mai activi atleti veterani braileni, Alexandru Moldoveanu, a reusit sa obtina intr-un interval de doar doua saptamini, in luna mai, trei rezultate foarte bune, trei locuri intii in concursurile de maraton la categoria de virsta 45-50 ani.
Prima competitie la care a participat Alexandru Moldoveanu a fost maratonul de la Viena, concurs la care au luat startul in jur de 30.000 de sportivi.
"Cind am vazut citi concurenti s-au prezentat pe 7 mai la start, speram ca si la categoria mea de virsta numarul participantilor sa fie mare pentru ca doream foarte mult sa vad la ce nivel valoric ma situez, comparativ cu nivelul european al acestei competitii. Au fost, intr-adevar, in jur de 700 de sportivi si ma bucur foarte mult ca am reusit sa fac o cursa bine gindita si sa obtin locul intii. Am stat doua zile la Viena, mi-am facut timp si sa vizitez citeva dintre cele mai importante obiective istorice ale orasului si pot spune ca pe linga multumirea pe care am avut-o de a ajunge in capitala valsului, am reusit si o performanta sportiva deosebita", a declarat Alexandru Moldoveanu.
Dupa doar doua saptamini, pe 21 mai, A. Moldoveanu a luat startul intr-o alta competitie, maratonul international "Transilvania", desfasurat la Medias, la care pe linga premiile oferite pentru rezultatele obtinute in concursul mentionat au fost acordate si titlurile nationale la maraton, pe anul 2006, atit sportivilor aflati in activitate cit si atletilor veterani.
La ora 10,30, peste 200 de sportivi de la principalele cluburi din tara printre care si atleti veterani au luat startul din Sighisoara, iar dupa parcurgerea celor 42,195 km finisul a fost in fata Primariei Medias.
La finalul competitiei, atletul brailean a obtinut un dublu succes, si-a pastrat titlul de campion national la categoria 45-50 de ani, cucerit in urma cu un an si a obtinut locul intii la maratonul international, la aceeasi categorie de virsta.
"Daca la Viena traseul a fost mai mult in linie dreapta, maratonul de la Medias s-a derulat pe un traseu extrem de variat si foarte greu. Au alternat urcusurile cu portiuni de coborire, ceea ce a facut ca pina la kilometrul 30 multi atleti cu experienta sa abandoneze. Am facut din nou o cursa buna desi pina la kilometrul 35 nu m-am incadrat in graficul pe care mi-l propusesem. Poate pe undeva m-a derutat faptul ca ma comparam cu sportivi mai tineri, in activitate. Pe final, am reusit sa-mi revin si sa obtin ceea ce mi-am dorit. In clasamentul general masculin am ocupat locul al 50-lea, iar in cel general locul al 67-lea. Dar cel mai important este faptul ca doar 109 concurenti au reusit sa incheie maratonul", a mai adaugat Alexandru Moldoveanu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii