Mergi la conţinutul principal

Alexandru Iconaru a realizat baremul pentru mondialele juniorilor I

• atletul brăilean şi-a asigurat “biletul” pentru competiţia de la Tampere, din Finlanda • barem de europene pentru Bianca Toader şi Robert Simion

 

Sezonul de atletism în aer liber a început sub cele mai bune auspicii pentru sportivii de la LPS Brăila şi CSM Brăila. La prima etapă a Campionatului Naţional de atletism, rezervată juniorilor II, a participat, în afară de concurs, şi Alexandru Iconaru. Sportivul pregătit de profesorul Fănel Ionescu a concurat în trei probe, alături de colegi de la tineret şi de la seniori, şi pe toate le-a câştigat. Iconaru a trecut primul linia de sosire în proba de 110 m garduri cu un timp foarte bun, 14:09 secunde, care îi conferă dreptul de participare la Campionatul Mondial al juniorilor I, din această vară. Alexandru Iconaru a câştigat apoi probele de 100 m plat şi 200 m plat cu noi recorduri personale: 10:87 secunde şi respectiv 21:97 secunde.

Iconaru avea baremul făcut pentru mondialele din Finlanda, iar acum şi l-a reconfirmat. A început foarte bine sezonul în aer liber, cu recorduri personale în toate cele trei probe la care a concurat”, ne-a declarat profesorul Fănel Ionescu.

La juniori II, Bianca Toader de la grupa profesorului Nicu Roată a câştigat proba de 100 m garduri cu timpul de 14:40 secunde şi astfel şi-a realizat baremul pentru Campionatul European de juniori II, din această vară. La 200 m plat Toader a ocupat locul al treilea. Colega sa de grupă, Andreea Dinu a ocupat poziţia a cincea la 400 m garduri. Alţi doi sportivi pregătiţi de profesorul Nicu Roată, Mihaela Milea şi Mihai Ghiţev s-au situat pe locul al patrulea la 100 m garduri şi, respectiv, 100 m plat, iar Alexandru Galupa a încheiat proba de 400 m garduri pe poziţia a şasea.

O evoluţie foarte bună la acest grand prix a avut-o Robert Simion, de la grupa profesoarei Sica lazăr, care a câştigat cursa de 110 m garduri, în 14:47 secunde şi astfel şi-a realizat baremul pentru Campionatul European al juniorilor II. La 200 m plat Simion a ocupat poziţia a şasea. Andrei Creţu, de la grupa profesoarei Anilena Anton, a încheiat pe locul al treilea cursa de garduri, pe patru s-a clasat Loris Tănăsoiu, iar pe opt, Robert Hariga.

“Ţinând cont de faptul că este prima lor verificare în aer liber, rezultatele sunt foarte bune. Iconaru şi-a realizat baremul pentru mondiale, Toader şi Simion, pentru europenele juniorilor II, toate cu noi recorduri personale”, a punctat profesoara Sica Lazăr.

CSM Brăila a participat la acest grand prix cu doi atleţi, Sebastian Băjănică şi Alexandru Şendrea, acesta fiind încă junior III, ambii de la grupa profesoarei Irina Roată.

Băjănică s-a clasat pe locul al treilea la săritura în lungime şi pe al şaselea la 100 m plat, iar Şendrea a ocupat poziţia a şasea la garduri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro