Mergi la conţinutul principal

Alexandru Iconaru, primul atlet brăilean care participă la un concurs, după perioada de izolare

• sportivul brăilean concurează astăzi şi mâine la o competiţie de verificare la Atena • Iconaru va lua startul în trei probe • federaţia Română de Atletism a stabilit regulamentul pentru Cupa României Open juniori

 

Primul atlet brăilean care va participa într-o competiţie oficială este Alexandru Iconaru, sportivul pregătit de profesorul Fănel Ionescu, urmând să concureze astăzi şi mâine la un concurs de pregătire la Atena. Atletul brăilean a plecat aseară, cu avionul, la ora 21.00 din România, iar astăzi va intra în febra concursului. Ultimul concurs la care a fost prezent Iconaru în acest an a fost Campionatul Naţional de atletism în sală pentru seniori şi tineret care a avut loc în luna februarie.

“Antrenorul federal specializat în probele de sprint din Ploieşti, Robert Munteanu, m-a întrebat dacă sunt de acord ca Iconaru să meargă la acest concurs şi eu am considerat că este o oportunitate pentru atlet să vadă în ce stadiu se află cu pregătirea. După aproape 5 luni de pauză competiţională din cauza pandemiei de coronavirus, Alexandru Iconaru va concura din nou. El se va alinia la start în trei probe, 100, 200 m plat şi ştafeta 4X100 m plat. El este la categoria de vârstă tineret dar concursul este de seniori. A contat medalia de argint pe care brăileanul a obţinut-o în iarnă la naţionalele de atletism pentru tineret în proba de sprint”, ne-a declarat profesorul Fănel Ionescu.

La acest concurs din Grecia participă mai mulţi atleţi români urmând ca, în urma timpilor realizaţi de aceştia, antrenorul federal Robert Munteanu să decidă care va fi componenţa ştafetei României la Balcaniada de atletism pentru seniori, competiţie programată în acest an la Cluj-Napoca.

 

Reguli stricte la Cupa României Open juniori

 

În altă ordine de idei, Federaţia Română de Atletism a dat publicităţii regulamentul după care se va desfăşura prima competiţie amicală de atletism,  după mai bine de 4 luni, în România. Este vorba despre Cupa României Open juniori, care va avea loc pe 24 şi 25 iulie la Complexul Sportiv “Iolanda Balaş Soter” din Bucureşti. O competiţie pregătitoare Campionatelor Naţionale de atletism în aer liber, pentru juniori I, II şI III, care urmează să se desfăşoare în acest an.

Probele de concurs sunt următoarele:

Masculin: 100 m, 200 m, 400 m, 110 m garduri, 400 m garduri, săritura în înălţime, săritura cu prăjina, săritura în lungime, triplusalt, aruncarea greutăţii, aruncarea discului, aruncarea suliţei.

Feminin: 100 m, 200 m, 400 m, 100 m garduri, 400 m garduri, săritura în înălţime, săritura cu prăjina, săritura în lungime, triplusalt, aruncarea greutăţii, aruncarea discului, aruncarea ciocanului, aruncarea suliţei.

Competiţia este rezervată juniorilor U20, U18, iar juniorii U16 vor concura pe regulamentul juniorilor U18, intrând în clasamentul acestei categorii de vârstă.

“Este foarte bine că se reiau competiţiile. Există însă şi anumite restricţii pe care trebuie să le respectăm. De exemplu noi, cei de la LPS Brăila, ne-am dori să deplasăm un lot de 24 de atleţi, mă refer la toţi medaliaţii pe care îi avem, dar regulamentul nu ne permite să avem mai mult de 9 sportivi într-un microbuz. La liceu avem 2 miocrobuze aşa că va fi nevoie să mai închiriem unul. Concursul de la Bucureşti se va desfăşura numai la probe individuale. Nu vor fi mai mult de 4 atleţi la start şi vor fi serii contracronometru, iar la final, în funcţie de timpii obţinuţi, se vor stabili ierarhiile. De asemenea vom avea restricţii la cazare şi masă, vom mânca în serii şi numai la terase. Dar trebuie să ne adaptăm noilor reguli şi sperăm ca acest concurs să deschidă seria competiţiilor oficiale programate în acest an în aer liber”, a mai spus profesorul Fănel Ionescu.

La intrarea în incinta complexului se va efectua un triaj al sportivilor şi al antrenorilor. Sportivii au obligaţia să păstreze distanţarea fizică prevăzută în rgulamentele emise de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Tineretului şi Sportului, iar accesul spectatorilor este interzis.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro