Mergi la conţinutul principal

Alexandru Iconaru, finalist la Campionatului European de atletism pentru juniori I

• în ultimul act al probei de 110 m garduri, brăileanul s-a clasat pe locul al şaptelea • Andreea Caracudă nu a depăşit faza seriilor •  “Faptul că Brăila a avut doi atleţi calificaţi la Campionatul European de atletism pentru juniori I este o mare realizare”, spune profesorul Fănel Ionescu

 

Atletul brăilean Alexandru Iconaru, pregătit de profesorul Fănel Ionescu, a ajuns în finala Campionatului European de atletism pentru juniori I, în proba de 110 m garduri, unde s-a clasat pe locul al şaptelea. În Suedia, pe stadionul Ryavallen din Boras, Alexandru Iconaru a scos un timp bun în serii, 13:82 secunde, şi s-a calificat în penultimul act al acestei probe. În semifinale, brăileanul s-a clasat pe locul al patrulea, cu timpul de 13:79 secunde şi astfel s-a calificat în finală, unde a trecut al şaptelea linia de sosire.

Alexandru Iconaru a participat şi în proba de ştafetă 4x100 m plat însă echipa României a ratat calificarea în finală.

La europenele din Suedia a mai fost prezentă şi Andreea Caracuda, care a concurat în proba de 100 m garduri dar cu toate că a realizat un nou record personal, 14:03 secunde, în serii a încheiat cursa pe locul al şaptelea şi a ratat calificarea în semifinale.

“Faptul că Brăila a avut doi atleţi calificaţi la Campionatul European de atletism pentru juniori I este o mare realizare. Iconaru a alergat aproape de recordul lui 13:71 secunde, s-a clasat pe locul al şaptelea dar locurile 5-7 s-au stabilit la fotografie. El putea să se claseze mai bine dar şi acest rezultat este unul foarte bun. Să ţinem cont şi de condiţiile de pregătire de la Brăila şi de vremea nefavorabilă din perioada premergătoare competiţiei din Suedia. Ne-am pregătit când la stadionul Municipal, când în sală, de aceea spun că rezultatul este unul foarte bun”, ne-a declarat profesorul Fănel Ionescu.

Alexandru Iconaru va mai participa şi la Campionatul Naţional de atletism pentru seniori, apoi va intra în vacanţă. Brăileanul va concura la seniori în probele de 100 şi 200 m plat şi în proba de ştefetă 4x100 m plat.

De menţionat faptul că Alexandru Iconaru şi Andreea Caracuda au trecut cu bine examenul de bacalaureat şi au fost admişi, fără examen, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro