Mergi la conţinutul principal

Alexandru Iconaru a egalat recordul naţional la juniori I

• sportivul pregătit de profesorul Fănel Ionescu a alergat distanţa de 60 m garduri în 7:90 secunde • atleţii juniori II au realizat noi recorduri personale • Andreea Dinu şi Robert Simion s-au clasat pe locul al doilea la 60 m garduri • Andrei Creţu a realizat aceeaşi performanţă la 60 m plat • Ghiţev s-a clasat al treilea la garduri

 

Atletul brăilean cu cele mai bune rezultate în 2017, Alexandru Iconaru are un început de sezon competiţional foarte bun. Pregătit de profesorul Fănel Ionescu, Alexandru Iconaru, cel care deţine recordurile naţionale la 60 m garduri Juniori II în sală şi în aer liber, şi-a propus ca la acest început de an să doboare recordul naţional şi la noua categorie de vârstă la care a trecut, cea a juniorilor I. Astfel că la prima etapă a Campionatului Naţional al juniorilor II, care a avut loc în weekend-ul trecut la Bucureşti, Iconaru a alergat în afară de concurs şi a egalat recordul naţional de sală al juniorilor I, parcurgând distanţa de 60 m garduri în 7:90 secunde. Atletul cu dublă legitimare LPS Brăila - CSM Oneşti mai are două şanse ca să doboare acest record, Balcaniada de juniori de la Sofia care va avea loc pe 10 februarie şi finala Campionatului Naţional, competiţie care va se va desfăşura la finalul lunii viitoare.

“Iconaru se află într-o formă foarte bună, este sănătos şi face progrese de la o competiţie la alta. La Bucureşti, el a alergat doar o singură cursă, dacă mai alerga o dată cu siguranţă că şi-ar fi realizat obiectivul. Însă mai are două şanse şi cred că le va fructifica. El vrea să facă o figură frumoasă şi la Balcaniada din Bulgaria”, ne-a declarat profesorul Fănel Ionescu.

Tot în afară de concurs au alergat alţi doi atleţi brăileni, Iulia Banaga şi Petrişor Tudor şi ambii au obţinut noi recorduri personale în perspectiva participării la Balcaniada de juniori I.

Revenind la competiţia propriu-zisă, cea a juniorilor II, trebuie menţionat faptul că toţi atleţii de la LPS Brăila şi-au îmbunătăţit recordurile personale.

Andreea Dinu, atletă de la grupa profesorului Nicu Roată, s-a clasat pe locul al doilea la 60 m garduri, iar colega ei de grupă, Mirela Milea, a ocupat poziţia a patra. În proba similară a băieţilor, Robert Simion, de la grupa profesoarei Sica Lazăr, a trecut al doilea linia de sosire, el fiind urmat de Mihai Ghiţev de la grupa profesorului Nicu Roată. La 60 m plat, Andrei Creţu, atlet pregătit de profesoara Anilena Anton, a ocupat locul al doilea, iar Ghiţev s-a clasat pe poziţia a şasea. La garduri, Creţu a ocupat locul al patrulea, iar Robert Hariga s-a situat două poziţii mai jos.

Nu s-au aflat printre finalişti dar au avut prestaţii promiţătoare Elena Torcaciu, Loris Tănăsoiu, Florin Ichim, Alexandru Galupa.

“Raportat la perioada de pregătire pe care o traversăm, rezultatele sunt cele aşteptate. Avem la LPS Brăila o echipă de juniori II bună şi sper să obţinem cât mai multe locuri pe podium la etapa finală”, ne-a declarat profesoara Anilena Anton.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro