Mergi la conţinutul principal

Alexandru Iconaru, dublu campion naţional şcolar

• Iconaru a egalat recordul naţional în aer liber, 14:03 secunde, la 110 m garduri juniori I • tot pe primul loc s-a clasat ştafeta 4x100 m plat formată din Simion, Creţu, Tudor, Iconaru • Iulia Banaga şi Andreea Caracudă au câştigat probele de 400 m garduri şi 100 m garduri

 

La primul concurs oficial din sezonul în aer liber, Campionatul Naţional Şcolar de Atletism, sportivii de la LPS Brăila au cucerit 4 titluri naţionale şi 3 medalii de argint.

Unul dintre cei mai valoroşi atleţi români, Alexandru Iconaru, a câştigat proba de 110 m garduri, însă lucrul cel mai important este că elevul profesorului Fănel Ionescu a egalat recordul naţional al juniorilor I în aer liber, 14:03 secunde. Iconaru deţine în acest moment recordurile naţionale la juniori II, în sală şi în aer liber, recordul naţional în sală la juniori I şi tot la această categorie de vârstă atletul cu dublă legitimare, LPS Brăila – CSM Oneşti deţine şi recordul balcanic indoor, timpul realizat de acest fiind 7:77 secunde.

Alexandru Iconaru s-a clasat pe locul al doilea la 200 m plat dar a mai obţinut un loc întâi cu ştafeta 4x100 m, de la LPS Brăila.

“Iconaru a tecut peste o recidivă a unei accidentări şi un rol important pentru recuperarea lui l-a avut colegul meu, profesorul Mihail Dumitru. Sportivul a reuşit să egaleze recordul naţional la juniori I în aer liber şi este pregătit din toate punctele de vedere pentru Balcaniada care va avea loc la Istanbul, în Turcia, pe 23 şi 24 iunie”, ne-a declarat profesorul Fănel Ionescu.

Iulia Banaga, sportivă antrenată de profesorul Nicolae Iorga a câştigat proba de 400 m garduri şi s-a clasat pe locul al doilea la 200 m plat.

Andreea Caracudă de la grupa profesoarei Sica Lazăr a devenit campioană naţională la 100 m garduri şi tot pe prima treaptă a podiumului de premiere a urcat ştafeta 4x100 m plat, formată din Robert Simion, Andrei Creţu, Petrişor Tudor, Alexandru Iconaru.

Alexandru Iconaru, Iulia Banaga şi Andreea Caracudă vor reprezenta România la Balcaniada juniorilor I.

Bianca Toader de la grupa profesorului Nicu Roată, încă atletă junioară II, a devenit vicecampioană naţională în proba de 100 m plat şi totodată şi-a reconfirmat baremul de participare la Campionatul European de atletism pentru juniori II. Toader şi Robert Simion vor reprezenta ţara noastră la balcaniada juniorilor Ii care va avea loc tot la Istanbul, la începutul lunii viitoare.

Robert Hariga s-a clasat pe locul al patrulea la 110 m garduri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro