Mergi la conţinutul principal
Vedeta Balcaniadei de atletism pentru juniori I

Alexandru Iconaru, campion balcanic cu record național la 110 m garduri

* atletul cu dublă legitimare LPS Brăila - CSM Onești a alergat această distanță în 13:71 secunde *vechiul record al României, 13:75 îi aparțiea tot sportivului brăilean * Iconaru este vicecampion balcanic și la ștafetă 4X100 m * Andreea Caracuda a cucerit argintul la 100 m garduri și bronzul cu ștafeta 4x100 m

 

 

Atletul brăilean Alexandru Iconaru a fost vedeta Campionatului Balcanic de juniori I.

Sportivul pregătit de profesorul Fănel Ionescu a cucerit medalia de aur la ediția 2019 a Campionatului Balcanic de juniori I la 110 m garduri, stabilind totodată și un nou record național, 13:71 secunde.

Cei mai buni atleți juniori I români ai momentului și atleții de valoare străini, în total 300 de sportivi din 14 țări, România, Kosovo, Albania, Republica Moldova, Bosnia-Herțegovina, Serbia, Muntenegru, Slovenia, Grecia, Nord Macedonia, Turcia, Israel, Cipru, Croația, au participat pe 2 și 3 iulie 2019, pe stadionul Cluj Arena, la Campionatul Balcanic. România a fost reprezentată de 47 de atleți, printre care s-au aflat și doi brăileni, Alexandru Iconaru și Andreea Caracuda, sportivi cu dublă legitimare LPS Brăila – CSM Onești.

Cu acest prilej, liderul probei de 110 m garduri din România, la această categorie de vârstă, deținătorul recordului național, a reușit o evoluția foarte bună, la finalul căreia și-a îmbunătățit recorul național. Dacă în urmă cu puțin timp Iconaru a alergat această distanță în 13;75 secunde, la Cluj, atletul pregătit de Fănel Ionescu a oprit acele cronometrului după 13:71 secunde.

Alexandru Iconaru și-a trecut în cont și un titlu de vicecampion balcanic la 4x100 m plat, ordinea în care s-a alergat fiind următoarea: Gabriel Țone (Reșița), Cristian Roiban, Alin Anton, ambii de la CSM Onești, Alexandru Iconaru de la LPS Brăila – CSM Onești.

Andreea Caracuda, sportivă cu dublă legitimare LPS Brăila – CSM Onești, pregătită de profesoara Sica Lazăr, a devenit vicecampioană balcanică la 100 m garduri, cu un nou record personal, 14;04 secunde.

Caracuda și-a mai trecut în cont și medalia de bronz cu ștafeta 4X100 m, ordinea în care s-a alergat fiind următoarea: Bianca Anton (Rapid – Olimpia), Larisa Ferenț, Alexandra Boca, ambele de la CSM Onești, Andreea Caracuda de la LPS Brăila – CSM Onești.

“Rezultatele sunt foarte bune, ambii atleți și-au realizat obiectivele. Iconaru a cucerit aurul și a stabilit și un nou record național la 110 m garduri, Caracuda este vicecampioană balcanică cu un nou record personal. Ambii au făcut o ultimă verificare înaintea Campionatelor Europene de atletism pentru juniori I, care vor avea loc la mijlocul acestei luni, în Suedia”, ne-a declarat profesoara Sica Lazăr.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro