Mergi la conţinutul principal

Alexandru critică dur firmele de deszăpezire pentru facturile exagerat de mari

Preşedintele PNG Brăila, Ionel Alexandru, a lansat, ieri, un comentariu negativ la adresa modului în care s-a acţionat pentru deszăpezirea drumurilor în municipiu. Consilierul municipal susţine că a făcut parte din Comandamentul pentru situaţii de urgenţă, că a participat la acţiunile de deszăpezire din decembrie 2014 şi că a rămas cu un gust amar în legătură cu modul în care s-a procedat.
"Am constatat atunci o serie de mari neajunsuri - atât eu ca cetăţean, cât şi brăilenii. Această deszăpezire a fost nu de slabă calitate, chiar total ineficientă! Deci suma care se vehiculează că se va ajunge, adică vreo 18 miliarde lei vechi, este aberantă. Repet, am urmărit alături de alţi consilieri, dar şi de domnul primar, am fost de faţă când li s-au făcut observaţii, li s-au dat mai multe avertismente operatorilor, pe care însă aceştia nu le-au luat în considerare şi s-a văzut ce s-a întâmplat. Adică nu am avut o acţiune coerentă de deszăpezire. De aceea cred că suma ar trebui redusă drastic. Operatorii ar trebui să primească sub jumătate din suma solicitată pentru deszăpezire", a declarat Alexandru.
În aceeaşi ordine de idei, PNG-istul a mai punctat faptul că în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CLM Brăila i-a solicitat primarului Aurel Simionescu să îşi îndrepte atenţia către gropile care au apărut pe străzile principale din municipiu, în urma acţiunilor de deszăpezire. Cu toate acestea, spune consilierul, încă nu a constatat nicio îmbunătăţire a situaţiei. "L-am interpelat pe domnul primar cu privire la refacerea carosabilului după deszăpezirea din această iarnă, în condiţiile în care sunt străzile pline de cratere. Cei care au autoturisme, dar şi mijloacele de transport în comun fac un adevărat slalom. Primarul a declarat că demarează această acţiune şi în acest context vreau să fac un apel către dumnealui să îşi respecte promisiunea. Vorbesc atât în numele meu, în calitate de consilier municipal, cât şi în numele a numeroşi cetăţeni care l-au întrebat chiar personal de ce nu ia măsuri pentru astuparea gropilor din carosabil", a mai afirmat consilierul.
Reamintim că activitatea de deszăpezire este asigurată, în municipiul Brăila, de cei trei operatori de salubritate: RER, "Braicata" şi "Eco". Pentru că nu au o bază auto suficientă, aceştia închiriază utilaje de la diverse firme, banii fiind împărtiţi apoi în funcţie de orele de activitate ale fiecărui utilaj în parte. Primarul Aurel Simionescu a anunţat recent că pentru luna decembrie 2014 municipalitatea a plătit o factură de 5 miliarde de lei vechi, iar pentru ianuarie - circa 13 miliarde de lei vechi. Totalul se ridică la 18 miliarde lei vechi, mult mai puţin decât anul trecut, când Primăria a plătit pentru deszăpezirea de pe raza municipiului, pentru întreg sezonul, 52,87 miliarde de lei vechi.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro