Mergi la conţinutul principal

Alexandru Bucălău : «Fără pensii speciale!»

* liberalul Alexandru Bucălău, candidat pentru un fotoliul de Senator în Parlamentul României, susține că este împotriva pensiilor speciale

 

Partidul Național Liberal Brăila NU este de acord cu pensiile speciale. Principiul susținut de liberali este următorul: “la contribuții egale, trebuie să existe pensii egale”.

Subiectul pensiilor speciale a fost deschis în Parlament, în anul 2015, când a fost introdus prin mai multe proiecte de lege aprobate de Guvernul PSD, condus la acea vreme de Victor Ponta. ”Pensiile speciale nu sunt calculate pe bază de contributivitate, la fel ca restul pensiilor, ci reprezintă un procent din salariul activității din ultima perioadă. La un salariu egal și o contribuție egală, cei care beneficiază de pensii speciale au pensii mai mari comparativ cu cei care primesc pensii obișnuite. Pentru plata pensiilor speciale sunt necesare sume suplimentare de la bugetul de stat, pe lângă sumele din bugetul asigurărilor sociale”, a explicat juristul Alexandru Bucălău, candidatul PNL Brăila la Senatul României.

PNL a propus încă din 2017 un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale, dar, din păcate, pentru că nu a existat o majoritate parlamentară liberală, adoptarea acestui proiect a fost tergiversată de către PSD și a fost readusă în discuție în ianuarie 2020, după ce PNL a preluat guvernarea. Proiectul de lege a fost elaborat în conformitate cu deciziile Curții Constituționale. Însă, după ce Parlamentul a votat legea PNL privind eliminarea pensiilor speciale, Avocatului Poporului, Renate Weber, s-a adresat, din nou, CCR și la fel a procedat și Înalta Curte.                                              

Ce s-a întâmplat între timp? Curtea Constituțională a amânat, pentru a treia oară, luarea unei decizii privind proiectul PNL care prevede impozitarea cu până la 85% a pensiilor speciale. Judecătorii CCR au stabilit drept termen de judecată data de 8 decembrie. Altfel spus, judecătorii CCR trag de timp într-o speță care îi privește direct.

PNL susține eliminarea pensiilor speciale și solicită PSD să înceteze cu circul, ipocrizia și joaca de-a demisia din Parlamentul României! Să nu mai mimeze că vor să elimine pensiile speciale, când de fapt chiar ei sunt fondatorii acestor privilegii extravagante.

”Guvernul PNL a majorat pensiile cu 14%, asta în perioadă de criză, de pandemie la nivel global. Este cea mai mare majorare făcută dintr-o dată, în România în ultimii 20 de ani. Punctul de pensie a crescut cu 177 de lei, de la 1.265 lei până la 1.442 lei. Indemnizația socială pentru pensionari a crescut de la 704 lei la 800 lei și sunt 4,9 milioane beneficiari. Pentru noi, lucrurile sunt clare! Vrem eliminarea pensiilor speciale și majorarea pensiilor obișnuite, dar pentru asta este nevoie să avem o majoritate în Parlament, astfel încât votul nostru să fie dominant”, a declarat juristul Alexandru Bucălău, candidatul PNL Brăila, la alegerile parlamentare, pentru Senat.

 

Biroul de presă PNL Brăila

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro