Mergi la conţinutul principal

Alexandru Başno, candidatul PNL Brăila la Senatul României : "Eu vreau să fac politica bolnavului, fără discuţii sterile şi timpi morţi în detrimentul pacienţilor. O politică fără ciorne, una asumată, direct «pe curat», cum îi spun fiului meu"

• „Sănătatea, educaţia şi transparenţa decizională sunt subiecte mai importante ca niciodată, care mă preocupă în mod deosebit şi, care vor fi prioritare în mandatul meu de senator”, promite candidatul PNL

 

Alexandru Başno este medic stomatolog, s-a născut în Brăila, are 33 de ani, este soţ şi tatăl a doi copii.

Este un liberal autentic încă de la vârsta de 17 ani, când a început să cocheteze cu politica, dar căreia i s-a dedicat mai mult după facultate, din 2015, când a revenit acasă după absolvirea studiilor la Iaşi, la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa”. Aici a fost mai mult decât student. A fost şi asistent universitar pentru o bună perioadă de timp, iar acum urmează să-şi susţină lucrarea de doctorat.

Poate că nu s-ar fi întors acasă, dacă nu ar fi primit o ofertă de muncă de nerefuzat.

Am fost într-o vacanţă acasă, la Brăila şi Ştefan Chiscop, prietenul meu, mi-a vorbit despre proiectul lui de a deschide o clinică de stomatologie şi mi-a spus că vrea să lucrăm împreună. Sincer, mi-a plăcut ideea şi nu am stat pe gânduri. Unde este mai bine decât acasă? Acum colaborez cu Ştefan şi la noi, la clinică, totul se face profesionist, suntem o echipă de medici tineri, care ştim că totul trebuie făcut impecabil. Nu regret o secundă că am venit acasă, pentru că aici am prietenii, aici lucrez şi am familia aproape!”, a povestit Alexandru Başno.

Despre viaţa de familie, Alexandru mărturiseşte că se simte împlinit şi recunoscător pentru efortul celor apropiaţi de a-l susţine în orice îşi propune. Politica este una dintre ambiţiile sale. Cu o doctrină liberală, ce vizează modernizarea statului şi o dezvoltare permanentă, şi-a depus candidatura la Senatul României din partea Partidului Naţional Liberal, convins că politica este acel instrument care poate ajunge acolo unde se opresc competenţele unui medic.

Încrederea celor care mă susţin în acest demers mă onorează şi mă obligă. Sunt reprezentantul unei generaţii tinere, care se află la maturitatea necesară şi are datoria de a participa activ în încercarea de a depăşi problemele complexe cu care ţara noastră se confruntă. Eu vreau să fac politica bolnavului, fără discuţii sterile şi timpi morţi în detrimentul pacienţilor. O politică fără ciorne, una asumată, direct “pe curat”, cum îi spun fiului meu, când face liniuţe şi bastonaşe. Mi-am propus să fiu o voce a celor care nu doresc doar o etichetă de “generaţie de sacrificiu”. Sănătatea, educaţia şi transparenţa decizională sunt subiecte mai importante ca niciodată, care mă preocupă în mod deosebit şi, care vor fi prioritare în mandatul meu de senator. Accesul la servicii de sănătate, educaţia publică de calitate şi responsabilizarea decidenţilor politici reprezintă baza dezvoltării oricărei societăţi “, a mai spus Alexandru Başno.

Candidatul PNL la Senatul României consideră că viitorul în politică ar trebui construit, în egală măsură, cu implicarea seniorilor şi tinerilor, astfel încât să se pună accentul pe schimbul de generaţii, să se îmbine experienţa cu viziunea tinerilor: E timpul ca tinerii să iasă în faţă, cei care au ceva de zis şi care au idei bune, care pot mişca lucrurile. S-a dovedit că sunt tineri care au mişcat lucruri în politică, primari de vârsta mea, tineri fără interese care pur şi simplu au pus osul la treabă şi au avut realizări excepţionale. La noi, la Brăila, din punctul meu de vedere trebuie construit. Şi cum altfel, dacă nu corect şi transparent, asta este normalitatea din oraşele dezvoltate. Trebuie să fim mai aproape de oameni, trebuie construit mai serios, pas cu pas, ca într-o profesie. Nu ai cum să te dezvolţi personal dacă nu începi de jos, să poţi discerne situaţii, de ce te vrea lumea, de ce nu te votează, oare din cauza candidaţilor, a politicii sau a mesajului, pe care, poate, nu-l înţeleg” , a conchis medicul stomatolog.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro