Mergi la conţinutul principal

Alexandru îi felicită pe PSD-iştii brăileni pentru poziţia faţă de Liviu Dragnea

• fostul senator brăilean Ionel Alexandru susţine că gestul făcut de Ecaterina Andronescu, care a solicitat ca PSD-iştii să discute deschis în partid schimbarea lui Liviu Dragnea de la conducere, este unul câte se poate de normal • mai mult, acesta a ţinut să îi felicite pe social-democraţii brăileni care au făcut front comun cu fostul premier Mihai Tudose privind susţinerea dezbaterii acestei probleme • deşi consideră că Dragnea va ignora complet poziţia PSD Brăila, mai multe organizaţii din ţară nu vor face asta

 

Fostul senator de Brăila Ionel Alexandru a afirmat că PSD-iştii chiar au nevoie să dezbată problemele propuse de Ecaterina Andronescu privind înlocuirea preşedintelui Liviu Dragnea, ba mai mult că ar putea să ia în calcul şi un pact de neagresiune cu celelalte partide, aşa cum s-a procedat în perioada interbelică. Acesta a afirmat că evenimentele din ultima perioadă generate de partidul de guvernământ nu sunt tocmai în regulă, astfel că trebuie neapărat să îşi analizeze foarte clar poziţia.

“Din punct de vedere politic, dar şi logic, reacţia doamnei Ecaterina Andronescu mi s-a părut normală. Adică e ceva normal să se desfăşoare o dezbatere în partid pe problemele actuale. Dar situaţia din PSD care se află sub controlul total al liderului Liviu Dragnea este cam delicată. Ce vreau să spun? Dragnea şi Guvernul lui acţionează în genul haiducului Toma Alimoş, care atunci când era urmărit de turci mai arunca din când în când câte o pungă de galbeni, ca aceştia să se bată pe ei şi să scape în felul acesta de urmăritori. Aşa şi Dragnea. Mai dă câte o lozincă din asta de genul «mărim pensiile şi salariile», ca lumea să zică: «Uite dom'le, ne mai dau ceva!». Exact ca în Decembrie 1989, deşi nu aş dori să se întâmple ca atunci. Pe de altă parte, consider că cea mai mare greşeală pe care a făcut-o Liviu Dragnea de când se află la guvernare este înlăturarea Guvernului Mihai Tudose, care era un Executiv totuşi profesionist şi care performase în cele 7 luni de zile cât a condus România. Iar în momentul de faţă cred că este necesară o remaniere guvernamentală, inclusiv schimbarea prim-ministrului, care aşa cum toată lumea a văzut, este «puţin» în afara jocului politic. Eu sper că la întâlnirile lor de conducere, ţinând cont de faptul că PSD este partidul de guvernământ actual, cel puţin până la alegerile următoare, sper să dea dovadă de responsabilitate politică şi să acţioneze în concordanţă cu realitatea şi cu dorinţele poporului. Adică, în ultimă instanţă aş face un apel către părţile implicate la o reconciliere şi la un pact de neagresiune, cum se practica şi în perioada interbelică atunci când luptele politice erau prea «la cuţite»“, a declarat Alexandru.

 

«PSD Brăila a procedat corect»

Întrebat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” cum cataloghează poziţia PSD-iştilor din organizaţia judeţeană, care s-au poziţionat clar alături de fostul premier Mihai Tudose în susţinerea dezbaterilor pe temele propuse de Ecaterina Andronescu şi Niculae Bădălău, Alexandru a precizat că ţine să îi felicite.

“Consider că cei de la Brăila au avut o abordare foarte bună prin susţinerea poziţiei doamnei Andronescu. Şi faptul că organizaţia PSD Brăila s-a aliat la această poziţie la care s-a adăugat şi cea a domnului fost prim-ministru Tudose, cred că este un lucru normal, corect şi real. Se încadrează în mersul normal al lucrurilor. Chiar îi felicit că au făcut asta! După cum îl cunosc eu pe Liviu Dragnea, va ignora total această poziţie a Brăilei, dar ea va avea efect în rândul membrilor PSD şi a celorlalţi simpatizanţi din ţară. Eu sunt convins că lucrurile se vor schimba pe parcurs. Consider că în toamna aceasta vor avea loc mari schimbări!”, a conchis Alexandru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro