Mergi la conţinutul principal

Alex Tatomir, aur la “Romanian Master of Informatics”

• elevul de clasa a XI-a de la “Bălcescu” a demonstrat încă o dată că este printre cei mai buni tineri informaticieni din Europa • la competiţia la care au participat 76 de concurenţi, din 8 ţări, România s-a clasat pe primul loc în topul naţiunilor după numărul de medalii

 

O nouă performanţă pentru Alex Tatomir, elevul de clasa a XI-a al Colegiului “Nicolae Bălcescu”. După ce vara aceasta a luat medalia de bronz la Olimpiada de Informatică a Ţărilor Europei Centrale, în weekendul abia încheiat Alex a demonstrat încă o dată că este printre cei mai buni tineri informaticieni din Europa şi a câştigat o nouă medalie: AUR, la Concursul Internaţional “Romanian Master of Informatics”.

“Aceasta a fost a doua participare a mea, după ce anul trecut am obţinut o medalie de argint. La ediţia aceasta, problemele au avut un grad ridicat de dificultate şi mă bucur că am reuşit să câştig o medalie de aur şi să îmi îmbunătăţesc rezultatul de anul trecut”, ne-a spus proaspătul medaliat.

De altfel, echipa din care a făcut parte Alex şi-a mai adjudecat două medalii de aur şi una de argint, rezultate ce le-a adus Cupa “Romanian Master of Informatics”. În urma rezultatelor obţinute de elevii români, ţara noastră s-a clasat pe primul loc în topul naţiunilor după numărul de medalii, urmată de Polonia şi Bulgaria.

La fel ca şi la alte competiţii, de pregătirea lui Alex s-a ocupat prof. Cristian Toncea şi tatăl său, Nicolae Tatomir, cărora a ţinut să le mulţumească.

Concursul Internaţional “Romanian Master of Informatics”, ajuns la ediţia cu numărul IV, s-a desfăşurat în perioada 20 - 23 octombrie, la Bucureşti şi a fost găzduit de Colegiul Naţional “Tudor Vianu”. La maratonul de programare au participat 76 de concurenţi din România, Republica Moldova, Macedonia, Bulgaria, Elveţia, Polonia, Rusia şi Serbia. 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro