Mergi la conţinutul principal

Alex Codreanu a câştigat ediţia a VIII-a a Trofeului “UrbanStart” la şah

• printre protagoniştii competiţiei s-au regăsit şi reprezentanţii clublui “Micul Prinţ”, Rareş Găzdaru şi Luca Cîrnu • la competiţie au participat şahişti din România şi Republica Moldova

 

Cu câteva zile în urmă, clubul de şah brăilean “Micul prinţ” a organizat tradiţionalul turneu de şah Trofeul “UrbanStart”, competiţie ajunsă la cea de a VIII-a ediţie, la care au participat şahişti din România şi Republica Moldova.

Turneul de şah clasic a fost câştigat de gălăţeanul Alex Codreanu, pe locul al doilea s-a clasat brăileanul Gabriel Voicu, legitimat la Şah Club Galaţi, iar pe al treilea, Victor Dumbravă, de la Orizont 64 Brăila.

Din Brăila au mai obţinut premii Andrei Giugiuc, Rareş Găzdaru, Larisa Rădulescu şi Teodor Dache.

La gupa copiilor, la turneul care a avut loc la Muzeul de istorie “Carol I” au ocupat locuri întâi Dragoş Leu (Şah Club Galaţi), Luca Cîrnu (Micul Prinţ), Matei Tăbăcaru (Genius Galaţi). La fete s-a impus bucureşteanca Alexandra Roşu.

La această secţiune festivitatea de premiere a fost oficiată de Nicuşor Hagiu, directorul DJST Brăila, şi Corina Andronache, referent în cadrul acestei instituţii.

“La turneul open au fost oferite 12 premii în bani, cupe, medalii şi diplome. Bugetul concursului a fost asigurat de SC Dunav Brăila prin directorul Vasile Broască. Sperăm ca la viitoarele ediţii să oferim participanţilor premii la fel de frumoase şi să le asigurăm un program de vizionare a locurilor turistice din Brăila”, ne-a declarat Iulian Preda, preşedintele clubului Micul Prinţ.

 

Rareş Găzdaru a câştigat turneul de şah “Pro Chess” Galaţi

Şahistul de doar 7 ani legitimat la clubul brăilean “Micul Prinţ”, Rareş Găzdaru a bifat un rezultat de excepţie la concursul internaţional de şah clasic, pentru copii sub 8 ani, care a avut loc la Galaţi, unde a concurat cu şahişti din Galaţi, Buzău, Constanţa şi Bucureşti. El a câştigat acest turneu, iar rezultatul lui vine la pachet cu un loc întâi obţinut de fratele lui mai mare, David Găzdaru, la categoria de vârstă U10, în confruntarea sportivilor cu Elo 1150.

Tot la U10 o evoluţie promiţătoare a avut-o un alt reprezentant al clubului brăilean, Alex Cojocaru.

“Rareş Găzdaru este unul dintre cei mai promiţători jucători din ţară şi rezultatele obţinute de el în ultima vreme confirmă acest lucru. Are o mare putere de concentrare şi, alături de fratele său, David, completează o echipă competitivă care în viitorul aporpiat va avea un cuvânt de spus în şahul brăilean”, a explicat Iulian Preda.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro