Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alesii locali braileni nu prea se grabesc sa isi confirme apartenenta la partidele politice

Deocamdata, un singur consilier judetean si-a confirmat in scris apartenenta la un partid politic. Constiinciosul ales local este social - democratul Ionel Avram, care a depus chiar ieri, la secretariatul CJ, documentul cu pricina. Amintim ca, in baza modificarilor aduse la Legea 393/2004 privind Statutul alesilor locali, pina pe 10 august, toti consilierii trebuie sa completeze si sa depuna la secretariatul CJ si CLM o adeverinta de confirmare a apartenentei politice. Secretarul CJ, Nicu Filote, ne-a declarat ca toti consilieri judeteni au fost instiintati ca trebuie sa depuna astfel de confirmari scrise si ca nici unul dintre acestia nu s-a aratat impotriva: "Domnul Avram a fost primul si ii astept si pe ceilalti cu confirmarile. Nu a spus nimeni ca ar avea probleme cu lucrul acesta, doar ca nu le era prea clar ce ar trebui sa scrie si i-am consiliat. Cred ca in cel mai scurt timp o sa avem toate declaratiile".
Din informatiile oferite de consilierul municipal PSD Sorin Bosneag, toti membrii CJ si CLM social - democrati isi vor confirma in scris culoarea politica in cel mai scurt timp.
In ceea ce ii priveste pe consilierii PD, Anisoara Nedelcu ne-a declarat ca, deocamdata, nu a depus inca nimeni confirmari, dar ca acest lucru se va intimpla in mod sigur inainte de data limita de 10 august: "Din cite stiu eu nu avem nici un coleg de partid care sa nu doreasca sa isi confirme apartenenta politica in scris. In mod sigur o vor face cu totii in timp util". Si la municipiu lucrurile stau in mod asemanator, consilierul Mihaela Picu precizind ca, imediat ce presedintele organizatiei va veni din concediu, consilierii municipali isi vor depune si confirmarile.
Vicepresedintele CJ, Niculina Moisescu, ne-a explicat ieri ca, imediat ce toti consilierii PRM atit din cadrul CJ cit, si din cadrul CLM, vor completa confirmarile, acestea vor fi depuse la secretariatele celor doua consilii: "Absolut toti consilierii nostri isi vor confirma apartenenta la partid. Nu avem probleme cu nici unul. Cred ca in cel mai scurt timp vom avea toate declaratiile completate si vor fi depuse".
Vesti bune si din rindul liberalilor braileni. Desi pina ieri nu se stia sigur daca patru dintre consilieri urmau sa se confirme ca liberali sau sa se declare independenti, presedintele organizatiei municipale a partidului, Petrica Popa, a anuntat, ieri, ca Biroul Permanent Municipal a decis reprimirea acestora in partid: "In acest moment, consilierul municipal Vasile Varga este membru cu drepturi depline, fiindu-i recunoscuta vechimea. In ceea ce ii priveste pe consilierii Mitu Peter - CLM, Adrian Ritzinger si Petru Ganciu - CJ, acestia au fost reprimiti in partid, dar ca membrii noi. Asadar, in acest moment, pot confirma in scris apartenenta la PNL".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii