Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alerta cu bomba la sediul ONU din Viena

Sediul ONU din Viena a fost perchezitionat marti dimineata, in urma unei alerte cu bomba care nu a necesitat insa evacuarea imobilului, au anuntat surse oficiale citate de AFP.
"Politia austriaca ne-a informat ca a primit prin telefon o amenintare cu bomba ce viza sediul ONU", a declarat o purtatoare de cuvint a Natiunilor Unite, Sonja Wintersberger.
"In prezent inspectam imprejurimile cladirii, precum si toate vehiculele aflate in circulatie, ceea ce provoaca ambuteiaje", a adaugat aceasta, precizind ca evacuarea nu este o optiune "luata in considerare pentru moment".
Apelul, efectuat in limba germana, a fost primit de politia austriaca marti, "cu putin inaintea orei locale 08.00 (09.00, ora Romaniei)", a precizat o purtatoare de cuvint a politiei, Doris Edelbacher.
Autoritatile austriece au pus la dispozitia ONU, care are statut extrateritorial, mai multe echipe de genisti, insotiti de ciini specializati in detectarea explozibililor, a precizat aceasta.
Sediul ONU din Viena este cel de-al treilea din lume, dupa cele din New York si Geneva. Acesta adaposteste in special Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) si Agentia Natiunilor Unite pentru combaterea drogurilor si infractiunilor (ONUDC), unde lucreaza circa 3.000 de persoane.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii