Mergi la conţinutul principal

ALERTĂ: 37 de cazuri de gripă clinică la Brăila în ultima săptămână. O persoană, internată la Terapie Intensivă

• primele cazuri de gripă au apărut în judeţul nostru şi aici vorbim de adolescenţi, tineri şi vârstnici, iar trei din totalul de 37 de bolnavi au fost internaţi în spital • o persoană a fost transferată la Terapie Intensivă, iar rezultatele de la Institutul Cantacuzino vor arăta dacă judeţul se confruntă cu virusul gripal sau vorbim doar de gripă clinică

 

Gripa face ravagii în ţară, iar, mai nou, a ajuns şi la Brăila. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, la nivelul judeţului nostru s-au înregistrat 37 de cazuri de gripă clinică în perioada 14-20 ianuarie 2019. De menţionat că sunt primele cazuri din acest sezon rece 2018-2019. Dintre cele 37 de persoane bolnave, trei au fost internate în spital. O persoană de 42 de ani se află la Terapie Intensivă, din cauza evoluţiei nefavorabile a stării de sănătate, însă nu numai gripa ar fi de vină, ci şi antecedentele medicale preexistente. Au fost deja recoltate probe ce vor fi trimise la Institutul Cantacuzino, iar rezultatul va arăta dacă vorbim de un virus gripal.

20 de cazuri s-au înregistrat în rândul adolescenţilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani, iar alte 10 la grupa de vârstă 50-64 de ani. Celelalte 7 persoane afectate de virusul gripal au peste 65 de ani.

De asemenea, DSP a transmis unităţilor sanitare cu paturi să ia măsurile necesare pentru ca gripa să nu se răspândească, iar unităţilor de învăţământ li s-a transmis, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean, să facă un triaj riguros la prima oră de curs. “Părinţii ar trebui să fie foarte atenţi la simptomele copiilor şi chiar la primele semne să-i ducă pe cei mici la doctor. Recomandarea este ca cei mici să rămână acasă dacă au simptome de răceală sau de gripă, pentru a nu intra în colectivitate şi a nu răspândi microbii”, ne-a declarat Gabriel Ciochină, directorul DSP Brăila.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a luat deja măsuri pentru prevenirea răspândirii gripei în unitatea sanitară. Managerul Delia Râşnoveanu ne-a informat că programul de vizită a fost redus, iar vizitatorii au voie să intre în salon doar câte unul. Astfel, de luni până vineri, programul de vizită este de la ora 16.00 şi până la ora 19.00, în timp ce sâmbăta şi duminica sunt primiţi vizitatori între orele 10.00 - 11.00 şi 16.00-18.00. La secţiile unde programul era mult mai strict nu s-a schimbat nimic. Şi la Maternitate, programul de vizite a rămas acelaşi, destul de scurt, de 2 ore. Vizitatorilor li se recomandă să poarte halat, mască şi botoşi la intrarea în secţie, pentru a nu răspândi microbii.

La nivel naţional, s-au înregistrat deja 23 de decese din cauza virusului gripal, ultima informare a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile arătând că numai luni au murit 3 femei, de 43 de ani, 76 de ani şi 51 de ani, din judeţele Prahova, Gorj şi municipiul Bucureşti. Două dintre acestea nu erau vaccinate, în timp ce la a treia persoană antecedentele vaccinale erau necunoscute. Cert este că toate cele trei persoane care au decedat luni sufereau şi de alte boli.

Şi numărul infecţiile respiratorii acute a “explodat” în perioada 14-20 ianuarie . De la 300 de cazuri, în medie pe săptămână, s-a ajuns la 537, iar creşteri semnificative s-au înregistrat în rândul persoanelor trecute de 50 de ani. Şi în cazul pneumoniilor există o creştere “istorică” pentru acest sezon rece, de 181 de cazuri. Însă, în timp ce în rândul copiilor cazurile de pneumonie s-au diminuat, la persoanele trecute de 50 de ani s-au înmulţit.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro