Mergi la conţinutul principal

Alegerile locale închid şcolile vineri, luni şi marţi. Cursurile se vor face online

• şcolile în care sunt organizate secţii de votare îşi vor suspenda cursurile pe 26, 27 şi 28 septembrie, potrivit unui anunţ al ministrului Educaţiei • autorităţile au luat această decizie pentru a avea timp să dezinfecteze toate sălile de clasă

 

Alegerile locale de duminică, 27 septembrie, închid şcolile pentru trei zile. Ministerul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că elevii nu vor merge la şcoală în 25, 28 şi 29 septembrie, adică în zilele de vineri, luni şi marţi, înainte şi după alegeri, potrivit stirileprotv.ro. Autorităţile au luat această decizie având în vedere situaţia epidemiologică Covid-19, pentru a avea astfel timp să dezinfecteze toate sălile de clasă.

“Chiar dacă se închid şi se suspendă cursurile fizic, orele vor continua online. La nivel naţional se vor închide toate unităţile de învăţământ vineri, luni şi marţi în vederea desfăşurării alegerilor. Luni dimineaţa (ieri n.n.) va avea loc o consultare cu asociaţiile comunelor, oraşelor şi municipiilor şi uniunea consiliilor judeţene cu Ministerul Educaţiei prin care să stabilim dacă se vor închide şi vineri, în funcţie de localităţile şi şcolile în care se desfăşoară procesul educaţional”, a declarat, vineri, 18 septembrie, Monica Anisie, ministrul Educaţiei.

Chiar dacă unităţile de învăţământ se închid pentru a se putea igieniza şi dezinfecta toate sălile de clasă în care va avea loc procesul electoral, asta nu înseamnă că nu se vor desfăşura orele. Aşa cum ne-a declarat prof. Viorel Botea, inspectorul şcolar general, şcolile din Brăila sunt pregătite în orice moment pentru scenariul roşu, adică pentru învăţarea în sistem online, indiferent de context.

În Bucureşti, şcolile vor fi închise şi joi, 24 septembrie. Autorităţile vor decide dacă şi în restul ţării vor fi închise joi unităţile de învăţământ.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro