Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alegerile anticipate - singura solutie de iesire din criza politica

Deputatul democrat Horia Vasioiu considera ca singura solutie pentru iesirea din actuala criza politica o reprezinta alegerile anticipate. Acesta a facut, ieri, in cadrul plenului Camerei Deputatilor, un apel la maturitate si luciditate politica, pentru declansarea alegerilor parlamentare anticipate. "Fac acest apel deoarece tot ceea ce se intimpla acum in triunghiul relational dintre cele mai importante institutii ale statului - Presedintie, Parlament si Guvern - nu-si poate gasi rezolvarea decit prin noi alegeri.
Neintelegerile dintre primul ministru si presedinte se adincesc pe zi ce trece si par a deveni ireconciliabile. Primul ministru este din ce in ce mai deranjat de prezenta in Guvern a ministrilor desemnati de Partidul Democrat si merge cu guvernarea in doua luntre: nici nu restructureaza guvernul fara democrati, asigurindu-si o majoritate cu PSD, PC si PRM, dar nici nu incearca sa resusciteze Alianta ce l-a propulsat in functie". Acesta a mai atras atentia colegilor deputati ca la fel de neinteles este si atitudinea opozitiei, care ar fi trebuit de fapt sa declanseze alegerile anticipate: "In orice democratie europeana, pina acum opozitia ar fi fost motorul declansarii alegerilor anticipate. La noi, insa, opozitia face jocuri lipsite de ratiuni politice bazate pe interesul national. Ar dori un guvern minoritar PNL, de fapt un guvern marioneta, mult mai slab decit cel actual, ce va deveni incapabil sa promoveze intiative legislative importante si care va sta tot timpul cu sabia unei motiuni de cenzura deasupra capului. Mai mult, opozitia nici nu vrea sa acceada la putere, prin formarea cu PNL a unei noi majoritati parlamentare transparente, care sa se reflecte intr-un nou guvern". Deputatul brailean a mai adaugat ca i se pare anormal ca opozitia sa ceara eliminarea presedintelui Traian Basescu, "singurul ales nominal, prin vot universal, si singurul care are o popularitate ce se apropie de 60 de procente din rindul electoratului". Dupa parerea acestuia, opozitia nu vrea sa-si asume nimic, ci vrea doar sa lungeasca atacurile iresponsabile la adresa presedintelui, "desi stie ca va pica acest examen la testul unui eventual referendum, vrea ca perioada pina la alegerile la termen sa fie una de haos politic si administrativ, pentru a distruge tot ce am facut pina acum. Intr-o singura fraza, se poate spune ca este lipsita de viziune, de coerenta, responsabilitate si are un singur program: sondajele de opinie".
Vasioiu le-a atras atentia colegilor ca daca nu se ia cit mai grabnic o decizie radicala, si anume organizarea alegerilor anticipate, cu totii se vor afla in imposibilitatea de a-si onora angajamentele pe care fiecare dintre ei le-a facut electoratului, programul post-aderare va fi compromis, iar credibilitatea Parlamentului, si asa aflata la un nivel mai mult decit ingrijorator, se va prabusi definitiv.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii