Comisia Electorală Centrală de la Chișinău a anunțat rezultatele finale ale numărării voturilor, diferența dintre Maia Sandu și câștigătorul ale alegerilor prezidențiale din dreapta Prutului fiind de 69.750 de voturi.
Informațiile au fost publicate pe site-ul Comisiei Electorale Centrale, care urmează să anunțe într-o conferință de presă rezultatele în urma numărării tuturor voturilor.
Dintre cele 1.660.670 de voturi valabile, candidatul prorus, Igor Dodon, a obținut 835.210 voturi, adică 52,18% din voturi, în vreme ce Maia Sandu a obținut 765.460 de voturi, adică 47,82% din voturi.
Prezența la vot la turul al doilea al prezidențialelor din Republica Moldova a fost de 53,54%, în condițiile în care o mare parte a diasporei moldovene, stabilită în Europa Occidentală și America de Nord, a fost împiedicată să voteze, epuizându-se buletinele de vot cât timp sute, chiar mii de oameni așteptau la coadă la secțiile de votare să-și exercite dreptul la vot. Maia Sandu a obținut în proporție de peste 90% voturile diasporei occidentale. De cealaltă parte, au fost aduse la vot peste 100.000 de persoane din Transnistria, care au votat cu candidatul socialiștilor, Igor Dodon, despre care se spune că ar fi fost plătiți și le-ar fi fost cerute dovezi pentru cum au votat.
Igor Dodon a făcut apel la calm, în discursul de după primele rezultate parțiale, în vreme ce Maia Sandu a invocat organizarea proastă a alegerilor prezidențiale care a permis ca mii de oameni din străinătate să nu-și poată exprima dreptul la vot.
La Chișinău au început proteste față de modul în care au fost organizate alegerile prezidențiale care l-au adus la putere, prin vot direct, pe Igor Dodon, un politician care a vorbit în campania electorală despre prioritățile sale - federalizarea Moldovei, menținerea trupelor rusești în Transnistria și întărirea relațiilor cu Moscova.