Alegeri locale 2020. Cum votăm pe 27 septembrie | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Alegeri locale 2020. Cum votăm pe 27 septembrie

• pentru a vă putea exprima votul trebuie să purtaţi masca de protecţie, care să vă acopere nasul şi gura, să vă dezinfectaţi la intrarea şi ieşirea din secţia de votare şi să păstraţi distanţa minimă de 1,5 metri faţă de celelalte persoane • peste 287.000 de brăileni cu drept de vot sunt aşteptaţi, duminică, la urne

 

Duminică, 27 decembrie, între orele 07.00-21.00, peste 287.000 de brăileni cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne pentru a-şi alege primarul, preşedintele de Consiliul Judeţean, consilierii locali şi consilierii judeţeni pentru următorii 4 ani.

Dacă la scrutinurile anterioare lucrurile erau simple, alegerile de duminică se desfăşoară în condiţii speciale, iar alegătorii şi membrii celor 282 de secţii de votare din municipiu şi judeţ trebuie să respecte o serie de reguli pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19. Iată care sunt acestea.

 

Procesul de vot, pas cu pas

Pentru a vă putea exprima votul, la intrarea în secţia de votare alegătorii vor fi supuşi un triaj observaţional şi li se va măsura temperatura. Apoi, alegătorul îşi va dezinfecta mâinile, va intra în sediul secţiei de votare, păstrând distanţa de minimum 1 metru faţă de celelalte persoane şi evitând atingerea pe cât posibil a suprafeţelor. Veţi fi instruit cum să poziţionaţi actul de identitate în suportul terminalului informatic, iar pentru a putea fi identificat de către operatorul de calculator va trebui să vă îndepărtaţi pentru câteva secunde masca, dar păstrând o distanţă de minimum 1,5 metri faţă de orice alte persoane. După identificare, vă veţi repoziţiona masca, apoi vă veţi îndrepta către persoana care vă va prelua semnătura în lista electorală. Mai departe, vă veţi aşeza actul de identitate pe masă astfel încât atingerea acestuia de către membrii biroului electoral al secţiei de votare să nu fie necesară. Veţi semna şi veţi prelua apoi ştampila cu “VOTAT” şi cele patru buletine de vot: unul pentru alegerea primarului, unul pentru desemnarea preşedintelui Consiliului Judeţean, unul pentru alegerea Consiliului Local şi unul pentru alegerea Consiliului Judeţean. Cu acestea veţi intra în cabina de vot şi veţi aplica ştampila cu menţiunea „VOTAT” în interiorul patrulaterului care conţine numele partidului sau al candidatului dorit. Veţi împături apoi buletinele de vot, astfel încât să se păstreze secretul opţiunii dumneavoastră, şi le veţi introduce pe fiecare în urna corespunzătoare.

După restituirea ştampilei cu menţiunea „VOTAT” vă veţi aplica timbrul autocolant ori ştampila cu menţiunea „VOTAT”, după caz, pe actul de identitate. Veţi părăsi, apoi, secţia de votare, respectând circuitul trasat, iar la ieşire vă veţi mai dezinfecta o dată mâinile.

Precizăm că în sala unde se votează nu pot să fie prezenţi, în acelaşi timp, mai mult de 5 alegători. Persoanele care prezintă un risc crescut de a dezvolta o formă gravă de COVID-19 pot solicita acces prioritar în localul de vot.

În cazul în care un alegător prezintă simptome respiratorii evidente sau este febril, personalul tehnic al birourilor electorale ale secţiilor de votare va organiza accesul prioritizat al acestuia în localul de vot.

 

3.560 de candidaţi cer votul brăilenilor

Aceasta este numărul celor care au ales să candideze la alegerile locale de duminică, în Brăila, fie pentru funcţia de primar, preşedinte de Consiliu Judeţean, consilier local sau consilier judeţean, după cum reiese din datele Autorităţii Electorale Permanente.

Pentru Primăria Municipiului Brăila, în cursa electorală s-au înscris 11 candidaţi: actualul primar Marian Dragomir (PSD), Lucian Căprariu (alianţa PNL-Brăila Nouă), Mihai Isvoranu (USR-PLUS), Ionel Adetu (PMP), Alexandru Micu (Partidului Forţa Identităţii Naţionale), Bogdan Botea (Partidul Verde), Silviu Dorin Petrea (Pro România), Mihai Dănuţ (Partidul Ecologist Român), Adrian Răureanu (PRM), Cristian Daniel Murea (ALDE) şi Mihai Dragomir (PPUSL).

 

Iată cum va arată ordinea candidaţilor pe buletinul de vot pentru Primăria Municipiului Brăila:

1. Partidul Mişcarea Populară

2. Partidul Social Democrat

3. Partidul Pro România

4. Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor

5. Partidul România Mare

6. Alianţa PNL-Brăila Nouă

7. Alianţa USR-Plus

8. Partidul Verde

9. Partidul Forţa Identităţii Naţionale

10. Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal)

11. Partidul Ecologist Român

 

La Consiliul Local Municipal, ordinea pe buletinul de vot este următoarea:

1. Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România

2. Partidul Mişcarea Populară

3. Partidul Social Democrat

4. Partidul Naţional Liberal

5. Partidul Pro România

6. Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor

7. Partidul România Mare

8. Partidul Brăila Nouă

9. Alianţa USR-Plus

10. Partidul Verde

11. Partidul Socialist Român

12.  Partidul Forţa Identităţii Naţionale

13. Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal)

14. Partidul Ecologist Român

15. Candidat independent - Căpăţînă Dan

 

Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila se “bat” 12 candidaţi: actualul preşedinte al CJ, Francisk Chiriac (PSD), Cătălin Boboc (PNL), Cosmin Răzmeriţă (Pro România), Viorel Botea (PMP), Cătălin Murea (ALDE), Cătălin Stancu (USR-PLUS), Dan Păun (PPUSL), Gheorghe Lupu (Partidul Verde), Iulian Dumitrache (Partidului Forţa Identităţii Naţionale), Gheorghe Stroe (AUR), Nicuşor Baldovin (Partidul RE:Start România) şi candidatul independent Ovidiu Nechita.

 

Ordinea pe buletinul de vot pentru funcţia de Preşedinte al Consiliul Judeţean Brăila este următoarea:

1. Partidul Mişcarea Populară

2. Partidul Pro România

3. Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor

4. Partidul Social Democrat

5. Alianţa USR-Plus

6. Alianţa PNL-Brăila Nouă

7. Partidul Verde

8. Partidul Forţa Identităţii Naţionale

9. Alianţa pentru Unirea Românilor

10. Partidul Re:Start România

11. Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal)

12. Candidat independent - Nechita Ovidiu

 

Pentru Consiliul Judeţean Brăila ordinea este următoarea:

1. Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România

2. Partidul Mişcarea Populară

3. Partidul Naţional Liberal

4. Partidul Pro România

5. Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor

6. Partidul Social Democrat

7. Alianţa USR-Plus

8. Partidul Verde

9. Partidul Forţa Identităţii Naţionale

10. Alianţa pentru Unirea Românilor

11. Partidul Socialist Român

12. Partidul Re:Start România

13. Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal)

14. Candidat independent - Nechita Ovidiu

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro