Mergi la conţinutul principal

Alegeri linistite in municipiu

Alegerile din municipiu nu au fost tulburate de nici un incident major. Daca in urma cu doi ani tot s-a mai inregistrat disparitia vreunei stampile sau ratacirea unor buletine, acum procesul electoral s-a desfasurat in liniste, fara a fi perturbat de asemenea evenimente neplacute. Pe tot parcursul zilei de simbata, in vreme ce Biroul Electoral de Circumscriptie Judetean nu a raportat nici un fel de contestatii sau incidente grave, reprezentantii partidelor din sectiile de votare au mai anuntat cite o presupusa neregula. Astfel, s-a raportat ca la sectiile 86 si 87 de la Liceul Agricol, un reprezentant al PSD ar sta afara si ar indemna lumea in ce mod sa voteze. Cind reporterii nostri au ajuns la sectiile respective si au vorbit cu politistul care pazea sectia, dar si cu presedintele uneia dintre sectiile in cauza, li s-a explicat ca de fapt multi din cartierul Lacu Dulce nu stiau unde anume se afla sectiile respective si nici de ce sectii apartin si ca au fost numai indrumati inspre acestea de catre reprezentantul PSD. Am primit asigurari ca acesta, sub nici o forma, nu a facut sugestii despre modul de vot, ci doar a dirijat populatia catre sectii. O problema cu semnalizarea insuficienta a sectiei de votare s-a inregistrat de catre reprezentantii APD si la sectia nr. 85, situata in incinta Policlinicii nr.2.
Nu a lipsit nici vesnicul cetatean turmentat, care, dupa o noapte de incurajari bahice in vederea exprimarii votului, a pierdut notiunea timpului si s-a prezentat la una dintre sectiile de votare din cartierul Vidin inca de la ora 7.30, speriat ca in jumatate de ora se vor inchide urnele. Dupa ce a fost lamurit ca este de fapt primul prezent la vot si ca mai are de asteptat un pic pina cind va putea pune stampila acolo unde doreste, acesta a cerut sa i se dea un buletin care sa contina si optiunea "Gheorghiu Dej", pentru ca numai cu acest personaj doreste sa voteze.
O reclamatie neobisnuita a venit insa din partea vicepresedintelui CJ, PRM-ista Niculina Moisescu. Sesizarea acesteia nu a avut legatura cu procesul elactoral, ci chiar cu presedintele BEJ. Niculina Moisescu ne-a contactat extrem de suparata, in jurul orei 21.00, si ne-a povestit cum a fost poftita afara din BEJ de catre presedinte: "Eu m-am dus ca un simplu membru de partid sa reclam o neregula si ea m-a dat pur si simplu afara. Mi-a spus ca sint banci pe hol unde pot sa stau sa scriu reclamatia si ca sa depun o sesizare. Pai cum se poate sa ma dea asa afara?! Si cind a fost Daniela Vasioiu pe acolo, nu stia cum sa se poarte mai bine cu ea... Nu se poate domnule sa fiu tratata asa...."

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu