Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alegeri corecte, in turul II, la Visani

Alegeri linistite in turul II, pentru desemnarea primarului din comuna Visani. Pentru a doua oara in decurs de o saptamina, cei circa 1.800 de sateni cu drept de vot au fost chemati la urne, la cele doua sectii amenajate in satele Visani si Ciineni. Duminica trecuta,
oamenii au avut de ales intre sapte candidati, respectiv Ionel Martinescu (PNL), Stefan Naziru (PD), Mariana Copilau (PRM), Nicolae Naziru (PC), Ilie Tupea (PSD), Fanuta Ilie (PNG - CD) si Nicolae Caraman (independent). Dat fiind ca nici unul nu a reusit sa adune jumatate plus unu din numarul total al localnicilor cu drept de vot, satenii au fost adusi din nou la vot, insa, de aceasta data, alegerea a fost mai simpla, dat fiind ca alegatorii au avut doar doua variante: Ilie Tupea (PSD, 716 voturi in turul I) si Nicolae Caraman (independent, 438 voturi in primul tur).
Ieri, citiva dintre liderii marcanti ai PSD-ului local se aflau la Visani, pentru a urmari modul in care decurg alegerile: senatorul Aurel Simionescu, presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, deputatul Mihai Tudose si consilierul judetean Ion Rotaru. Simionescu ne-a declarat ca, pina la ora 16.00, nu au inregistrat nici un fel de informatii care sa puna sub semnul intrebarii corectitudinea alegerilor: "Sintem aici, la Visani, si nu am nici un fel de informatii cu privire la nereguli de vreun tip. Lumea vine la vot, iar la ora 14.00, la ultima raportare, procentul celor ce votasera deja era apropiat cu cel de duminica trecuta: circa 50%. Noi speram sa cistigam, pentru ca, la turul I, dupa cum s-a vazut, candidatul nostru s-a detasat clar, cu cele 700 de voturi, de contracandidatii sai. Ne-au mai lipsit circa 100 de voturi, ca sa cistigam din prima. Credem ca si in acest tur va fi un procent bun, in ceea ce priveste prezenta la vot. Duminica trecuta a fost o prezenta de peste 78%, am fost foarte multumiti. Urnele se vor inchide la ora 21.00, si credem ca in jurul orei 22.00 deja se va sti cine a cistigat".
Si liderii PD si PLD Braila, Horia Vasioiu si Dan Sabau, ne-au declarat ca, din informatiile pe care le detin, pina la orele 16.00 nu fusesera semnalate nereguli in procesul electoral.
Reamintim ca satenii din Visani au ramas fara primar, dupa ce PSD-istul Neagu Caraman, beat fiind, a lovit un consatean cu masina Primariei, l-a lasat lat in mijlocul drumului si a fugit de la locul accidentului. El a fost condamnat la inchisoare cu suspendare si a ramas fara mandatul de primar.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii