Mergi la conţinutul principal

Alegeri 9 iunie. Ordinea candidaților pe buletinele de vot

• la Primăria Brăila, pe prima poziție pe buletinul de vot se va afla Cătălin Canciu (PNL), iar pe a doua poziție Marian Dragomir (PSD) • la fel va fi și pe buletinul de vot pentru alegerea președintelui Consiliului Județean Brăila, unde prima poziție este ocupată de Alexandru Popa, candidatul PNL, iar a doua de Francisk Iulian Chiriac de la PSD • în ceea ce privește alegerile europarlamentare, Alianța Electorală PSD-PNL va fi pe locul 2

 

Birourile Electorale de Circumscripție Municipală și Județeană au stabilit, recent, ordinea de înscriere pe buletinul de vot a candidaților la alegerile locale din 9 iunie 2024. Astfel, pentru Primăria Brăila, pe primul loc se află Cătălin Canciu (Partidul Național Liberal), iar pe a doua poziție se află Marian Dragomir (Partidul Social Democrat). Florin Cârligea (Partidul Alianța pentru Unirea Românilor) ocupă a treia poziție pe buletinul de vot, urmat la numărul 4 de Dorin Bucă (Partidul Național Conservator Român). Pe 5 se află Gabriel Monu Musceleanu (Partidul SOS România), pe 6 Marcel Gurgu (Partidul Socialist Român), iar pe 7, ultima poziție pe buletinul de vot, se află candidatul Alianței Dreapta Unită-USR-PMP-Forța Dreptei (Dreapta Unită) – Nicușor Ciocan.

În ceea ce privește Consiliul Local Municipal Brăila, aici brăilenii vor putea alege din 10 opțiuni: nouă partide și un independent. Iată și cum arată mai exact ordinea de înscriere pe buletinele de vot pentru alegerea candidaților în Consiliul Local Municipal Brăila:

1. Partidul Național Liberal (PNL)

2. Partidul Social Democrat (PSD)

3. Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)

4. Partidul Național Conservator Român (PNCR)

5. Partidul SOS România (SOS RO)

6. Partidul Socialist Român (PSR)

7. Alianța Dreapta Unită-USR-PMP-Forța Dreptei (Dreapta Unită)

8. Partidul România Puternică (PRP)

9. Partidul Umanist Social Liberal (PUSL)

10. Gălbinaș Sorin – candidat independent

 

Ordinea pe buletinele de vot pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Brăila

Sunt opt candidați în cursa pentru funcția de șef al județului. Buletinul de vot este deschis de Alexandru Popa, candidat din partea Partidul Național Liberal. Pe a doua poziție se află Francisk Iulian Chiriac (Partidul Social Democrat), iar pe poziția a treia Marian Simion din partea Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). La numărul 4 pe buletinul de vot va fi Ionuț Valentin Andrei (Partidul Național Conservator Român), la 5 Antoneta Ioniță, candidata Alianței Dreapta Unită-USR-PMP-Forța Dreptei, iar la 6 Gela Cervis (Partidul Umanist Social Liberal - PUSL).  Adrian Corneliu Răureanu (Partidul SOS România) ocupă a șaptea poziție pe buletinul de vot, iar pe 8 și ultima poziție se va afla Neculai Fătu (Partidul Socialist Român).

Ordinea pentru funcția de consilier județean în Consiliul Județean Brăila este următoarea:

1. Partidul Național Liberal (PNL)

2. Partidul Social Democrat (PSD)

3. Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)

4. Partidul Național Conservator Român (PNCR)

5. Alianța Dreapta Unită-USR-PMP-Forța Dreptei (Dreapta Unită)

6. Partidul Umanist Social Liberal (PUSL)

7. Partidul SOS România (SOS RO)

8. Partidul Socialist Român (PSR)

 

Ordinea pe buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie

Așa cum știți, alegerile europarlamentare se vor derula în aceeași zi cu alegerile locale, pe 9 iunie 2024. În ”cursă” s-au înscris 12 formațiuni politice și alianțe electorale, plus alți patru candidați independenți.

Iată și cum arată ordinea exactă pe buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare, potrivit Biroului Electoral Central:

1. Uniunea Democrată Maghiară din România;

2. Alianța Electorală PSD PNL;

3. Partidul Reînnoim Proiectul European al României;

4. Alianța AUR;

5. Partidul Umanist Social Liberal;

6. Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei;

7. România Socialistă;

8. Partidul România Mare;

9. Partidul Patrioților;

10. Partidul Alternativa Dreaptă;

11. Partidul S.O.S. România;

12. Partidul Diaspora Unită;

13. Pîrvănescu Paula-Marinela (candidat independent);

14. Gheorghe Vlad-Dan (candidat independent);

15. Ștefănuță Nicolae-Bogdănel (candidat independent);

16. Șoșoacă Dumitru-Silvestru (candidat independent).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro