Mergi la conţinutul principal

ALDE, partid mort la Brăila. Eşecul răsunător înregistrat de infractorul Mihai Ruse

Se schimbă garniturile în politica românească. O nouă generaţie de alegători, cu altă mentalitate, împinge pe scena politică partide noi, cu oameni noi, şi nu mă refer acum numai la cei din Alianţa USR-PLUS. Presimt că până la alegerile din 2020 (locale şi parlamentare) vor face un pas în faţă şi alte partide care vor propune persoane neimplicate până acum în malaxorul politic.

Acesta este un lucru bun şi îmbucurător. Este bine că partidele antice, pline de indivizi compromişi şi învechiţi în rele, dispar încet-încet din viaţa publică.

PSD simte că sfârşitul este aproape, că electoratul ăla fidel care vota cei trei trandafiri a dispărut pe cale naturală (deh, vârsta!) ori a devenit minoritar. Astăzi, PSD are 25%, dar peste 5-10 ani s-ar putea să ajungă la 5-6%, iar locul său “pe stânga” să fie luat de alte partide, poate de ProRomânia, poate de alţii.

Nu vă ascund că m-a cuprins un sentiment de bucurie când am aflat procentul înregistrat de ALDE la Brăila, la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. Acel 2,90% este atât de descuranjant pentru cei din ALDE Brăila încât cred că mulţi s-au gândit să plece să caute frânghie şi săpun.

Cu numai 3.562 de voturi strânse în judeţul Brăila, ALDE condus de senatorul-infractor Mihai Ruse înregistrează o ruşinoasă înfrângere, un eşec răsunător care ar trebui să îi determine pe liderii partidului să se lase de meserie şi să se reorienteze profesional, căci în politică nu mai au nimic de spus.

Acest rezultat dezastruos este rodul acţiunilor tembele făcute de cei din ALDE Brăila, şi nu mă refer acum numai la Mihai Ruse care, cu aroganţa unui vătaf, s-a încăpăţânat să rămână senator şi după ce a fost condamnat definitiv, e drept, cu suspendare.

Sunt mulţi indivizi care s-au făcut oameni, care au acumulat averi imense graţie apartenenţei la ALDE Brăila. Sunt destui cei care vor trebui să facă altceva din 2020 încolo, când ALDE Brăila va fi istorie. Cu un astfel de scor ruşinos, ALDE Brăila nu va intra în viitorul Consiliu Local Municipal şi nici nu va trimite vreun reprezentant în viitorul Parlament.

Să-i fie ţărâna uşoară şi să nu mai aruncăm cu vorbe de ocară înspre filiala ALDE Brăila pentru că, se ştie, despre morţi, numai de bine! (Luna Cavourilor)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro