* polițiștii și reprezentanții Centrului Antidrog au desfășurat o acțiune pentru prevenirea consumului și traficului ilicit de droguri * au avut loc activități în Grădina Publică cu prilejul evenimentului "Atelierul de muzică folk" și pe faleza Dunării * au fost testați ochelarii cu efect de drog
Viața tinerilor poate fi dată peste cap de alcool și droguri! Ei au primit sfaturi pe această linie de la polițiști și Centrul Antidrog, ba chiar au testat ochelarii care dau anumite efecte, tocmai pentru a înțelege ce înseamnă să fii drogat sau băut.
La data de 18 iunie, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila a continuat seria activităților de prevenire și combatere a consumului și traficului ilicit de droguri în municipiul Brăila, activități sprijinite de specialistul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila.
Astfel, minorii, tinerii sau părinții acestora aflați în Grădina Publică cu prilejul evenimentului "Atelierul de muzică folk" organizat de școala Populară de Arte "Vespasian Lungu" Brăila și cei aflați pe faleza Dunării, au fost informați cu privire la importanța acordată de Poliția Română acestui domeniu. “Alcoolul și drogurile, riscul de a apărea în viața tinerilor, au fost principalele subiecte. De ce să vorbim despre droguri și cu părinții unor copii mici? Fiindcă prevenția începe cu timpul acordat copiilor încă de la vârste fragede, dacă lăsăm "goluri" în relațiile cu copiii, riscăm sa fie umplute de "substanțe", de persoane ce le distrug viața!”, au transmis polițiștii.
Biroul Siguranța școlară, Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității și specialistul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila au desfășurat și activități de conștientizare a tinerilor cu privire la efectele consumului de droguri.
Pornind de la concluziile unor studii în domeniu, și anume faptul că cei mai mulți dintre tineri debutează din curiozitate, polițiștii și specialistul Centrului Antidrog au antrenat într-un experiment, tinerii, prin utilizarea unor ochelari speciali care simulează starea asociată consumului de alcool sau droguri și efectele induse de acestea asupra organismului.
De asemenea, tinerii au fost informați cu privire la reglementările legale în domeniul consumului și traficului ilicit de droguri, cu privire la faptul că atât experimentarea acestor substanțe, cât și deținerea pentru consumul propriu sunt pedepsite de lege.
Potrivit polițiștilor, activitățile de informare și conștientizare ale minorilor și tinerilor vor continua pe durata vacanței școlare, prin grija Inspectorului de Poliție Județean Brăila față de tânără generație.
Mesajul polițiștilor: “Mulțumim tuturor pentru deschiderea cu care i-au primit, în timpul lor liber, preț de câteva minute, pe polițiști și informațiile lor”.