Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alberto Zaccheroni, invitatul Scolii Federale de Antrenori

Antrenorul Alberto Zaccheroni va participa, luni, la consfatuirea ce ii va reuni pe tehnicienii din Diviziile A si B, a declarat, intr-o conferinta de presa, directorul Scolii Federale de Antrenori din cadrul FRF, Mircea Radulescu.
Zaccheroni a antrenat de-a lungul timpului formatii precum Udinese, cu care a reusit calificarea, in premiera, pentru echipa friulana, in Cupa UEFA, in sezonul 1998/1999. In sezonul 1999/2000 a pregatit clubul AC Milan, cu care a si cistigat campionatul. El a mai antrenat formatiile Inter Milano, Lazio Roma, Venezia.
Radulescu spune ca Zaccheroni le va vorbi antrenorilor romani despre relatia dintre joc si antrenament prin prisma experientei pe care acesta o are din fotbalul italian.
Mircea Radulescu a precizat ca in cadrul consfatuirii de la Casa Fotbalului se vor compara golurile marcate in sezonul 2004/2005 in Liga Campionilor cu cele reusite in turul acestui sezon in Divizia A, pentru a se urmari diferentele de finalizare din cele doua competitii.
El a mentionat ca membrii scolii le vor face unele recomandari tehnicienilor romani in ceea ce priveste relatia lor cu reprezentantii mass-media, dar si a imaginii pe care trebuie sa o afiseze.
Oficialul federatiei a declarat ca doreste ca antrenorii sa fie protejati inaintea meciurilor oficiale. "Vrem ca sa se rareasca contactul cu presa. La fel si timp de 10-15 minute dupa terminarea meciurilor pentru ca antrenorii sa-si poata sedimenta ideile, pentru a-si face un plan sintetizat, altfel ar putea sa apara declaratii hazardate", a completat Radulescu.
Mircea Radulescu a precizat ca doreste sa le propuna antrenorilor romani interzicerea "silenzio stampa" si ca aceasta sa fie sanctionata.
Oficialul FRF a mentionat ca membrii Comisiei Tehnice au aprobat o grila care cuprinde 500 de puncte, iar pentru a obtine licenta trebuie sa realizeze minim 300 de puncte. Printre cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca un antrenor ca sa obtina cele 500 de puncte se numara scrierea unui articol in revista "Antrenorul", participarea la diferite simpozioane si prezentarea unei teme la Scoala de Antrenori.
Aceasta grila se va aplica la toate categoriile de antrenori din Romania.
Radulescu a spus ca urmatoarea generatie de antrenori care va obtine licenta PRO va incepe cursurile Scolii Federale la sfirsitul anului 2006. Printre cei care deja si-au manifestat intentia de a obtine licenta se numara Bogdan Stelea, Marin Barbu, Gheorghe Multescu si Miodrag Belodedici.
De asemenea, aproximativ 800 de tehnicieni din toata tara, de la categoriile de copii si juniori, vor fi chemati in lunile martie si aprilie de catre Scoala Federala de Antrenori pentru a fi testati. Antrenorii care vor indeplini toate conditiile vor primi ecusoane cu care vor putea sa stea pe banca la meciurile de campionat.
In cazul in care cluburile nu vor avea antrenori care sa indeplineasca aceste conditii, ele vor fi sanctionate de catre FRF.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii