Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alarma cu gripa aviara la Braila

Batrina din satul Tataru internata, simbata, la Spitalul "Matei Bals" din Bucuresti, ca fiind un caz suspectat de gripa aviara, sufera de o raceala puternica, a anuntat conducerea unitatii medicale
Sursa citata a precizat ca "nu se confirma clinic" afectiunea de care era suspectata batrina la momentul internarii, respectiv simbata, ora 16.00.
Medicii au stabilit ca femeia, in varsta de 81 de ani, sufera de o rinito-traheobronsita acuta virala obisnuita pe fondul unei cardiopatii. Batrina mai are o boala coronariana cronica si diabet zaharat, au spus doctorii.
Rezultatele analizelor in acest caz au fost trimise la Spitalul Cantacuzino din Capitala, care urma sa anunte aseara rezultatele testelor epidemiologice.
Serviciul de Sanatate Publica Galati a anuntat, simbata dimineata, un caz suspect de gripa aviara la om, pacientul - femeia de 81 de ani - fiind trimis la "Matei Bals" in Bucuresti, dupa ce initial fusese trimisa, de la Braila, la un spital din Galati.
Batrina domiciliaza in comuna Dudesti-satul Tataru, loc in care focarul de gripa aviara nu a fost stins.
Specialistii spitalului, impreuna cu medici veterinari, au facut teste pentru identificarea contextului epidemiologic in care a aparut suspiciunea de gripa aviara in cazul batrinei.
Ministrul Agriculturii Gheorghe Flutur anunta, vineri, ca este posibil ca focarele de gripa aviara din judetele Braila si Ialomita sa fie inchise in perioada urmatoare, dupa cele din Tulcea, Calarasi si Buzau, in conditiile unor temperaturi reduse si a migratiei pasarilor catre alte zone.
"Ultimele analize efectuate sunt negative. Evolutia este imbucuratoare, insa trebuie sa fim atenti, pentru ca pasarile migratoare vor reveni in primavara", spunea Flutur.
In prezent, mai sint active 4 focare de gripa aviara in judetele Braila, in localitatile Tataru, Ciresu si Dudesti si Ialomita - Albesti.
Oficialii ANSVSA apreciaza ca, in conditii normale, daca nu apar noi cazuri de imbolnaviri la pasari, in perioada 4-17 februarie urmeaza sa fie stinse toate focarele.
Supravegherea starii de sanatate a pasarilor se realizeaza zilnic prin examinari clinice si teste rapide pe probe prelevate de la pasari bolnave si moarte.
in Romania au fost semnalate 25 de focare de gripa aviara, in judetele Tulcea, Braila, Buzau, Calarasi si Ialomita.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii