Alarma s-a dat la ora 11.38, in momentul in care o voce de copil a anuntat prin Serviciul de Urgenta 112, de pe un telefon mobil, ca la Scoala "Ion Bancila" este o bomba. La fata locului s-au deplasat forte speciale de politisti, jandarmi si o echipa antitero a SRI, precum si pompieri si cadre medicale de la Serviciul de ambulanta. Oamenii legii au evacuat copiii din scoala si au asigurat zona, circulatia masinilor si a pietonilor fiind deviata pe strazile din apropiere. Pirotehnistii si-au facut treaba cu simt de raspundere, verificind scoala centimetru cu centimetru si dupa aproximativ 2 ore, s-a dat unda verde reintrarii la cursuri. "Echipa complexa, formata din lucratori din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea", Inspectoratului Judetean de Jandarmi, D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galati, Serviciului de Ambulanta si Grupa Pirotehnica s-a deplasat la fata locului si au luat masura evacuarii elevilor, trecind la verificari in incinta scolii. In urma cercetarilor efectuate nu a fost identificat nici un colet sau alte dispozitive suspecte in scoala. S-a intocmit dosar penal si se continua investigatiile pentru identificarea apelantului, sub indrumarea D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galati, competent a solutiona cauza", ne-a precizat subinspector Jenel Sogor, purtator de cuvint al IPJ Braila.
Conducerea scolii ne-a precizat ca a aflat despre alarma chiar de la politisti, cind acestia au ajuns la scoala si au inceput sa evacueze elevii, si ca se asteapta ca cel care i-a alertat sa fie din afara scolii, asa cum s-a intimplat si in cazul primei alarmari de la Scoala "Ion Bancila". Reamintim ca aceeasi institutie a mai trecut printr-o astfel de incercare in luna septembrie 2006, la doar citeva zile de la inceperea noului an scolar. Initial, politistii nu au stiut cine este autorul, dar au reusit sa-l identifice in mai putin de 3 saptamini. Nu mica le-a fost mirarea cind au descoperit ca este vorba despre un minor in virsta de 13 ani, acelasi care anuntase si amplasarea unei bombe la Scoala "Mihai Eminescu", la mai putin de o saptamina de la incidentul de la Scoala "Ion Bancila".
Brailenii au chef de glume proaste
De plictiseala sau din teribilism, brailenii anunta amplasarea unor bombe, fara sa se gindeasca ca o astfel de interventie costa citeva zeci de milioane de lei vechi si ca in ea sint implicate forte ce ar putea veni in sprijinul unor persoane ce ar avea, intr-adevar, nevoie de ajutor. De la inceputul acestui an s-au inregistrat alte doua alarme false cu bomba, in ambele cazuri autorii fiind identificati.
In seara zilei de 15 ianuarie, o persoana anonima a sesizat ca in incinta Palatului Cotroceni din Bucuresti se afla amplasata o bomba. Lucratori din cadrul Biroului Arme, Explozivi, Substante Toxice au efectuat investigatii in cauza si i-au identificat pe autorii apelului. Acestia sint Marian T. (20 de ani) si N.S. (16 ani), ambii din satul Vultureni, comuna Ciresu, carora li s-au intocmit dosare penale.
In luna martie, politistii braileni au reusit sa descopere, in doar citeva ore, cine a dat alarma falsa ca in Gara CF Braila ar exista o bomba. Retinindu-se ca apelantul avea o voce de copil si ca s-a sunat de la un telefon public, politistii au extins cercetarile in perimetrul din zona garii, urmarind cabinele telefonice, si au depistat-o pe minora C.G., in virsta de 11 ani, care a recunoscut ca a sunat la 112 si a sesizat amplasarea bombei. Pentru gluma sa, parintii fetei au fost sanctionati contraventional.