Cea de a doua suspiciune de infecţie cu virusul West Nile de la Brăila nu se confirmă. Rezultatele testelor de laborator nu au confirmat infecţia.
Persoana suspectată, un bărbat în vârstă de 65 de ani, este încă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila.
"Cazul nu s-a confirmat. Conform procedurii o să se mai facă o nouă examinare, dar dacă nu s-a confirmat acum este puţin probabil să se confirme ulterior", ne-a declarat Alina Neacşu, purtător de cuvânt SJU Brăila.
Reamintim că, un prim caz de infecţie cu West Nile a fost confirmat acum două zile. Este vorba despre o femeie în vârstă de 70 de ani, din mediul rural. Ea a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, iar după o perioadă de tratament, starea de sănătate a pacientei s-a îmbunătăţit şi femeia a fost externată.
Virusul West Nile este un virus care se găseşte atât în regiunile tropicale, cât şi în cele temperate. Principala cale de infecţie la om este prin muşcătura unui ţânţar infectat. Simptomele de boală sunt: febră, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări de memorie, dureri articulare sau musculare, care survin în 3-7 zile de la o posibilă înţepătură de ţânţar.
Persoanele care prezintă simptomele infecţiei trebuie să meargă de urgenţă la spital. Infecţia cu acest virus afectează sistemul nervos central, iar manifestările sunt diferite. Aproximativ 80% din persoanele infectate cu virus West Nile nu prezintă însă niciun fel de manifestări. Unele persoane, până la 20% dintre cei infectaţi, pot prezenta o formă uşoară de infecţie manifestată prin febră, dureri de cap, dureri de corp, greaţă, vomă şi uneori creşterea în volum a ganglionilor limfatici şi erupţie cutanată pe faţa anterioară şi posterioară a toracelui şi abdomenului. Un procent mic de persoane, aproximativ 1 din 150 de persoane infectate, pot dezvolta o formă severă a bolii.