Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Aker Yards" va construi in Romania doua vase de 71,6 milioane euro

Grupul "Aker Yards", proprietarul santierelor navale de la Braila si Tulcea, a anuntat ca va construi in Romania doua vase pentru grupul norvegian "Farstad Shipping", in baza unor contracte cu o valoare totala de circa 570 milioane de coroane norvegiene (aproximativ 71,6 milioane euro).
"Carenele vor fi construite in Romania iar navele vor fi echipate de "Brevik" (subsidiara a grupului "Aker Yards" - n.r.). Livrarea celor doua vase este programata pentru decembrie 2007 si martie 2008", se arata in comunicatul grupului norvegian "Aker Yards", unul dintre cei mai mari constructori navali la nivel mondial.
Pina in prezent, "Aker Yards" si armatorul norvegian au incheiat 19 contracte privind livrarea de nave.
Cele doua contracte vor fi derulate prin intermediul companiei "Farstad Supply" AS, membra a grupului "Farstad Shipping".
"Aker Yards" are santiere in Norvegia, Finlanda, Germania, Brazilia si Romania.
Pe piata romaneasca, grupul norvegian este prezent prin divizia de constructii navale "Aker Yards", care detine, prin "Aker Brattvaag", o participatie de 70% la Santierul Naval din Tulcea, precum si o cota similara la Santierul Naval din Braila - "Aker Braila" SA. De asemenea, "Aker Kvaerner" controleaza si "Kvaerner IMGB".
Compania "Farstad Shipping", cu sediul la Aalesund, este o societate publica si opereaza vase de aprovizionare in Marea Nordului, Brazilia, Africa, Australia, Vietnam, Malayezia si Filipine.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii