Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Aker Kvaerner" are tinte ambitioase pentru majorarea profitului in urmatorii ani

Grupul norvegian de inginerie si constructii "Aker Kvaerner", prezent in Romania, prin divizia de constructii navale "Aker Yards", care detine, prin "Aker Brattvaag", o participatie de 70% la Santierul Naval din Tulcea, precum si o cota similara la Santierul Naval din Braila, intentioneaza ca, pina in 2007, sa-si majoreze marja de profit cu aproximativ 50%. Acest obiectiv va fi realizat prin concentrarea eforturilor in sensul cresterii profitabilitatii si mai putin pe volumul de productie, transmite Reuters.
Compania a aratat ca, pina la sfirsitul anului 2007, doreste sa inregistreze o marja a profitului inainte de plata dobinzilor, a impozitelor, deprecierii si amortizarii (EBITDA) de 6,5-7%.
In primele noua luni ale anului, Aker Kvaerner a consemnat o marja a EBITDA de 4,8%. "Marjele sint mult mai importante in 2006", a declarat Inge Hansen, directorul executiv al companiei adaugind ca grupul se va concentra pe cistigarea si executarea de proiecte care sa ofere o profitabilitate crescuta. El a reafirmat tinta de 1,75 miliarde de coroane norvegiene (261,5 milioane de dolari) pentru EBITDA aferent anului viitor. "In 2005 am observat o dezvoltare continua in cele mai multe domenii de activitate", a spus Hansen.
Potrivit oficialului, "Aker" a incheiat cu compania spaniola "Ence" un acord pentru livrarea de echipamente in valoare de 250 milioane de dolari. Compania este detinuta in proportie de 50,01% de catre "Aker", si face parte din grupul industrial al omului de afaceri norvegian Kjell Inge Roekke. "Dividendele pentru 2005 vor fi platite in functie de gradul de indeplinire a tintelor financiare propuse pentru Aker Kvaerner", a informat compania.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii