Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Aker Braila" va mai construi doua nave pentru compania "Maritima"

Conducerea santierului naval brailean a anuntat ca "Aker Yards", grupul norvegian din care face parte si unitatea braileana, a semnat un contract pentru executia a doua tancuri petroliere maritime de buncheraj. Potrivit unui contract de presa emis de compania braileana, valoarea totala a contractului este de circa 20 milioane euro. Cele doua tancuri de buncheraj vor fi construite de catre "Aker Braila" pentru compania franceza "Maritima" si vor fi complet echipate, urmind a fi livrate in luna martie, respectiv iunie 2008.
Designul navelor este similar celor livrate de catre "Aker Braila" pe parcursul anilor 2005 si 2006. Concret, navele, cu o capacitate de 3500 mc, au o lungime totala de 86 m, latime de 13,8 m si vor fi dotate cu cite doua motoare cu o putere de 1.080 kW, viteza proiectata fiind de 12 noduri.
"Maritima" face parte din grupul "Compagnie Fluviale de Transport" (CFT), lider francez in activitatea de buncheraj.
Important de mentionat este ca, in anul in curs, asa cum a explicat recent conducerea "Aker Braila", urmeaza a fi livrate beneficiarilor contractanti nu mai putin de 14 nave, dintre care trei complet armate. Comparativ cu portofoliul de comenzi din anii 2004 si 2003, cind au fost construite cite 9 corpuri de nava, in acest an, pe linga cele 3 nave complet echipate, corpurile de nava au grad mult mai ridicat de echipare de la 40% pina la 70%.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii