Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aker Braila a inregistrat anul trecut pierderi de 18,5 milioane de lei

Santierul naval Aker Braila a inregistrat anul trecut pierderi de 18,5 milioane de lei, dupa ce in 2004 consemnase un profit de 2,4 milioane de lei, a informat, luni, compania.
"Provizionul constituit pentru arbitrajul de la Curtea din Amsterdam influenteaza dramatic rezultatul net. Excluzind acest provizion, compania a realizat un profit de 2,46 milioane de lei", se arata in raportul anual al Aker.
Curtea de arbitraj de la Rotterdam a obligat, in luna iunie 2005, santierul naval Aker Braila, sa plateasca firmei Gefonso Roemenie BV din Olanda suma de 4,38 milioane euro ca urmare a neonorarii unei comenzi datind din 1995 pentru construirea a opt nave.
Potrivit reprezentantilor companiei, rezultatele au fost influentate si de aprecierea leului fata de euro.
Anul trecut, compania a obtinut venituri de 219,7 milioane lei, in crestere cu 78% fata de 2004, iar cheltuielile s-au plasat la 238,5 lei, cu 91% peste nivelul din anul anterior.
Aker Braila are un capital social in valoare de 49,7 milioane lei, impartit in actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei. Pretul de referinta s-a plasat la sfirsitul saptaminii trecute la 4,1 lei.
Compania intentioneaza ca in acest an sa-si majoreze numarul de angajati la 2.245, fata de 2.097 in 2005. Din numarul de salariati aferent acestui an, 1.700 vor fi implicati in activitati directe.
Actionarul majoritar al Aker Braila este holdingul norvegian Aker, care a preluat in luna februarie 2003 grupul Scandinor AS. Aker Braila este controlata in proportie de Scandinor in proportie de 83,68%. Restul titlurilor sint detinute de SIF Moldova - 11,49% si alti actionari - 4,83 %.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii