Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

AJVPS Braila nu mai vrea sa inregistreze o situatie economica nefavorabila

La sfirsitul saptaminii trecute, Consiliul Asociatiei Judetene a Vinatorilor si Pescarilor (AJVPS) Braila a reanalizat situatia economica a organizatiei si, in conformitate cu evolutia principalilor factori care au generat situatia nefavorabila din punct de vedere economic, a stabilit noi masuri pentru buna desfasurare a activitatii. Printre acestea se numara si reducerea nivelului cotizatiei, aferent anului 2006, pentru membrii vinatori, lucru care a fost posibil datorita reducerii severe a cheltuielilor la minimul necesar, cit si a altor factori.
"In urma unei notificari adresate Guvernului Romaniei si Ministrului Agriculturii, privind acordarea de despagubiri la nivelul sumei de 6,8 miliarde de lei, datorita aplicarii OG 140/2005 privind interzicerea vinatorii din cauza gripei aviare si blocarii contractelor de export si a altor surse de venituri ale Asociatiei, Guvernul a emis un acord de principiu privind acordarea acestora, numai daca vor fi sustinute de documente justificative. De asemenea, reducerea cotizatiei a fost posibila si datorita recuperarii unor restante importante, cit si a valorificarii unei importante parti din productia din fazanerie si a faptului ca au fost ridicate restrictiile de valorificare a acestora in afara judetului. S-a considerat ca acest nivel al cotizatiei nu va bloca activitatea curenta si este rezonabil si pentru membrii vinatori cu venituri mici", se arata intr-un comunicat emis de Consiliul AJVPS Braila.
Astfel, cotizatia anului 2006 a fost stabilita la 5 milioane de lei, suma ce poate fi platita in mai multe rate, pina la sfirsitul lunii iunie. Pensionarii cu virsta de peste 62 de ani, studentii si persoanele care nu poseda arma, beneficiaza de o reducere a cotizatiei de 50%. Intirzierea in achitarea acestei sume la termenul stabilit va duce la perceperea de penalitati, in suma de 200.000 lei pentru fiecare luna de intirziere. Pentru a compensa faptul ca exista membri vinatori care au achitat cotizatia pe anul 2005, dar nu au beneficiat de dreptul de a vina datorita OG 140/2005, Consiliul AJVPS Braila a hotarit ca, in cazul in care nu se va valorifica intregul stoc de fazani destinati desfacerii pina la 05.03.2006, fiecare membru vinator, cu obligatiile platite, va primi cite 2 fazani, din Fazaneria Lacu Sarat.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii