Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ajutor de la oameni cu suflet pentru o familie necajita

Viata Valericai Hanu (37 ani), a primit, in ultimii ani, numai lovituri "sub centura". Necazurile familiei sale au inceput in urma cu 9 ani, cind sotul sau, Angel, a fost diagnosticat cu tuberculoza. Dupa luni intregi de tratament, barbatul a fost nevoit sa se pensioneze pe caz de boala. In august 2005, boala a recidivat si, de atunci, barbatul se afla internat la Spitalul de Pneumoftiziologie. Pe linga TBC, i s-a mai depistat si un inceput de diabet.
Si, ca si cind aceste necazuri nu ar fi fost suficiente, in 2004, in urma unui control medical de rutina, Valericai i s-a descoperit cancer de col uterin, fapt ce a impus efectuarea histerectomiei. De atunci, pentru Valerica si familia sa a inceput un adevarat calvar. Peste toate acestea, fiului cel mic, Leonard, i s-a descoperit o miopie avansata, din cauza careia baiatul nu mai vede aproape deloc.
Dar nenorocirile nu s-au oprit aici: in urma terapiei cu cobalt, Valerica a facut o ocluzie intestinala, fapt ce a necesitat interventia chirurgicala. Boala insa a recidivat, fiind necesara o noua operatie, pe care femeia a facut-o in luna februarie a acestui an.
Cheltuielile cauzate de spitalizarea ei si a sotului, cele pentru controlul oftalmologic al fiului cel mic (care trebuie efectuat periodic, la Galati), le-au depasit cu mult veniturile, realizate din cele doua pensii pe caz de boala, pe care le primesc.
Astfel, oamenii au facut datorii in stinga si in dreapta, in speranta ca Dumnezeu isi va apleca privirea si asupra lor. Cum exista suspiciunea ca ar mai avea o tumora de natura maligna, femeii i s-a recomandat efectuarea unui examen tomograf, la Galati.
Deja erau inglodati in datorii, astfel ca femeia nu si-a mai permis "luxul" de a se duce si la tomograf.
Acest lucru a devenit posibil insa, datorita consilierului municipal PRM, Danut Mihai, care i-a facilitat efectuarea examenului tomograf, iar transportul pentru efectuarea examenului a fost asigurat de cotidianul "Obiectiv". De asemenea, la initiativa vicepresedintelui Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Chiru, lider PPCD, Valericai Hanu si familiei sale i s-a oferit si ajutor financiar. Astfel, citiva oameni cu suflet din orasul nostru nu au ezitat sa-i doneze femeii diferite sume de bani: Cornel Pipera - 5 milioane lei, Viorel Balcan, fost senator PSD si Grigore Danciu - cite 2 milioane lei, Dan Apostol, director al SC "Braicata" - 1,5 milioane si Gheorghe Beliciu - un milion de lei.
Tuturor celor care nu au ramas indiferenti in fata nenorocirilor abatute asupra familiei ei, Valerica le multumeste din suflet mai ales ca acum ne aflam in Postul Pastelui si cu totii trebuie sa aratam milostenie fata de cei nevoiasi.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii