Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ajutor banesc pentru proprietarii caselor afectate de inundatii

Guvernul a aprobat, saptamina trecuta, suplimentarea bugetelor locale a 186 de localitati, cu suma totala de 8,492 milioane RON (84,92 miliarde lei vechi). Fondurile sint destinate reconstruirii unor case de locuit din judetele In care s-au produs calamitati naturale, inundatii sau alunecari de teren: Alba, Bistrita-Nasaud, Braila, Buzau, Caras-Severin, Calarasi, Constanta, Dimbovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iasi, Ialomita, Mehedinti, Mures, Prahova, Satu-Mare, Tulcea, Vilcea, Vrancea.
Asa cum ne-a explicat prefectul Nicolae Mitroi, banii vor fi utilizati pentru achizitionarea unor materiale de constructii suplimentare fata de cele distribuite centralizat, pentru transportul materialelor de constructii la punctele de lucru, lucrari de reconstruire a unor case de locuit distruse si asistenta tehnica pentru lucrarile de reconstructie.
Cu toate acestea, prefectul Mitroi nu a putut sa explice clar citi bani vor fi alocati judetului nostru, deoarece Guvernul nu a informat inca autoritatile locale despre citi bani e vorba, care va fi modalitatea de acordare a acestora si in cit timp vor sosi: "Noi am cerut bani si pentru 49 de locuinte afectate inca de anul trecut, pentru care nu au mai ajuns banii, dar si pentru anul acesta. Vrem sa reabilitam imobilul de pe str. Ancorei, si inca 3 locuinte din Bertestii de Jos. Stiu ca a fost sedinta de guvern, dar inca nu am fost informati ce bani primim si pentru ce. Imediat ce vom afla, voi dispune inceperea lucrarilor pentru care fondurile au fost alocate".

Confirmarea vine de la Monitorul Oficial

In cadrul aceleiasi sedinte de Guvern s-a decis si ca ANL va achizitiona In mod centralizat materiale si produse destinate construirii sau repararii caselor de locuit, In valoare totala de 15 milioane lei noi (150 miliarde lei vechi). Conform surselor guvernamentale, aceste materiale vor fi utilizate pentru reabilitarea locuintelor din 20 judete In care s-au produs calamitati naturale si/sau alunecari de teren, printre care si judetul nostru.
Guvernul a aprobat virarea sumei mentionate In bugetul ANL din fondul constituit la nivelul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului. Achizitiile se vor face potrivit legislatiei In vigoare privind achizitiile publice In situatii de extrema urgenta. ANL va preda materialele achizitionate, pe baza de proces verbal, primarilor localitatilor afectate.
Din nefericire, nici despre acest lucru prefectul Mitroi nu a putut da prea multe detalii, el explicind ca va astepta aparitia deciziei Guvernului in Monitorul Oficial inainte de a da orice fel de dispozitiie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii