Mergi la conţinutul principal

Ajutor în bani de la stat pentru firmele care fac angajări

• patronii pot primi 900 lei/lună pentru fiecare absolvent, persoană cu handicap sau şomer de lungă durată pe care îi angajează

 

Statul oferă bani firmelor dacă încadrează în muncă anumite categorii de persoane, anunţă Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). Astfel, angajatorii care încheie un contract pe durată nedeterminată cu absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ pot primi lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat, o sumă în cuantum de 900 lei. Tot 900 lei/lună vor primi şi pentru angajarea de absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap, subvenţia fiind acordată pe o perioadă de 18 luni.

De asemenea, potrivit Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, patronii care oferă un loc de muncă pe durată nedeterminată persoanelor cu handicap vor primi şi ei 900 lei/lună, timp de un an. Pentru a beneficia de această facilitate angajatorii trebuie să menţină raporturile de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.

Statul vine şi în spriinul şomerilor de lungă durată, iar pentru integrarea pe piaţa muncii a acestora agenţii economici vor beneficia de o sumă egală cu 900 lei/lună, timp de un an. Şomer de lungă durată este acea persoană care este şomer pe o perioadă mai mare de 12 luni, în cazul persoanelor cu vârsta de minimum 25 de ani şi pe o perioadă de 6 luni, în cazul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 25 de ani.

Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul A.J.O.F.M. Brăila, b-dul Dorobaţilor, nr. 603-605, parter, biroul nr. 3, sau la tel/fax 0239/611386.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro