Mergi la conţinutul principal

Ajutoare pentru ucraineni colectate la inițiativa părintelui Alexandru Costilov

* încă de pe 27 februarie a. c., la îndemnul părintelui Costilov, credincioșii Parohiei Bisericii de rit vechi "Nașterea Maicii Domnului", din cartierul Pisc, au adunat ajutoare care, ulterior, au ajuns la refugiații ucraineni, prin Crucea Roșie Română

 

Potrivit reprezentanților Comunității Rușilor Lipoveni Brăila, încă de duminică, 27 februarie a.c. - la doar trei zile de la declanșarea războiului în Ucraina - brăilenii din cartierul Pisc, majoritatea ruși lipoveni, au organizat o amplă acțiune de strângere de ajutoare pentru semenii lor.

"Prin Parohia Bisericii de rit vechi "Nașterea Maicii Domnului", din municipiul Brăila, oamenii cu suflet au dăruit din puținul lor, iar bunurile au fost duse la centrul de colectare al Crucii Roșii, pentru ca acestea să ajungă acolo unde este mai multă nevoie. SPASI HRISTOS VSEM ("Mulțumim tuturor" - n.r.)!", precizează reprezentanții CRL Brăila.

Începând de duminică, 27 februarie, la îndemnul părintelui Alexandru Costilov, Parohia Bisericii de rit vechi "Nașterea Maicii Domnului", din cartierul Pisc, a organizat o amplă campanie de strângere de ajutoare pentru refugiații ucrainieni. Donațiile au fost depozitate, mai întâi, la Biserica "Nașterea Maicii Domnului" (Str. Matei Basarab nr. 98, cartierul Pisc, Brăila), între orele 8:00 - 18.00, persoană de contact fiind chiar părintele Costilov. Credincioșii de rit vechi au donat conserve, paste, dulciuri, mezeluri vidate, apă, combustibil, haine pentru adulți și pentru copii, pături, pilote, prosoape, produse de igienă (șervețele umede, șampon, săpun, dezinfectant etc.) și produse pentru copii (scutece, șervețele umede pentru bebeluși etc).

"Orice ajutor este binevenit! Pachetele vor ajunge la refugiații ucraineni de pe teritoriul țării noastre", precizau reprezentanții parohiei de rit vechi, îndemnându-i pe rușii lipoveni la milostenie creștină.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro