Mergi la conţinutul principal

Ajutoare pentru persoane defavorizate. Pregătiri

autoritățile brăilene încep controalele în județ pentru verificarea condițiilor de depozitare și păstrare a calității și integrității produselor distribuite prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) • POAD asigură distribuția gratuită de ajutoare alimentare și produse de igienă, în toate localitățile din țară în favoarea persoanelor dezavantajate

 

În Brăila încep controalele pentru verificarea condițiilor de depozitare și păstrare a calității și integrității produselor distribuite prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD). Informația a fost transmisă de Prefectura Brăila, care a venit și cu câteva precizări în acest sens. Astfel, conform unui comunicat de presă, prefectul județului Brăila, Iulian Timofei, a emis, recent, un Ordin prin care actualizează componența Grupului de Lucru pentru derularea Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD). Dintre membrii acestui grup fac parte, pe lângă reprezentanții desemnați ai fiecărui UAT, și reprezentanți ai instituțiilor publice locale cu responsabilități în aplicarea și derularea programului POAD.  Pe baza ordinului emis, se constituie o Comisie Mixtă formată dintr-un reprezentant al Instituției Prefectului – Județul Brăila, al Direcției de Sănătate Publică, al Direcției Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor, precum și al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecției Copilului Brăila. Scopul acestei comisii este acela de a verifica condițiile de depozitare pentru păstrarea calității și integrității produselor POAD. Totodată membrii grupului de lucru desemnați din partea unităților administrativ teritoriale din județul Brăila trebuie să implementeze măsuri de siguranță contra furturilor, sustragerilor și calamităților naturale”, a declarat prefectul județului Brăila, Iulian Timofei.

Controalele pe raza județului Brăila încep de săptămâna aceasta pentru ca depozitele de alimente să fie pregătite în vederea recepției pachetelor POAD.

 

Ce conțin pachetele oferite prin POAD?

Alimentele distribuite în cadrul acestui program au fost în permanentă diversificare pornindu-se de la 2, 3 alimente în primii ani, făină, mălai, zahăr, ajungându-se la 10-12 alimente. Anul trecut, de exemplu, pachetele distribuite către populația defavorizată au fost alcătuite din  alimentele de bază și produse de igienă.  Vorbim de făină, mălai, ulei, zahăr, conserve din carne de vită, porc, pateu de ficat, compot de fructe, gem de fructe simplu și dietetic, pastă și periuță de dinți, șampon, săpun și detergent de rufe. Fiecare pachet a cântărit 30 de kg și a avut o valoare totală maximă de 163 lei, cu TVA inclus.

Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) asigură distribuția gratuită de ajutoare în toate localitățile din țară în favoarea persoanelor dezavantajate.

POAD este o continuare a Programului European de Ajutorare a Defavorizaților (PEAD) derulat în perioada 2007 -2013. Programul este finanțat în proporție de 85% din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane și în proporție de 15% din bugetul național.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro