Mergi la conţinutul principal

Ajutoare de urgență din partea municipalității pentru două cazuri sociale

• consilierii municipali s-au reunit, recent, într-o ședință extraordinară a CLM Brăila, pentru a aproba două proiecte ce vizează oferirea unui ajutor în bani pentru doi brăileni • este vorba despre un tânăr de 15 ani, boxer de performanță, dar care vine dintr-o familie cu mai mulți copii și cu o situație financiară dificilă • Primăria Brăila îi oferă un ajutor de 4.000 lei pentru a-și achiziționa echipamentul sportiv necesar • de asemenea, o femeie bolnavă de cancer, care are nevoie urgentă să fie operată la o clinică din afara țării și să facă apoi ședințe de chimioterapie și radioterapie • municipalitatea i-a acordat acesteia un sprijin de 25.000 lei

 

Gest frumos din partea Primăriei. Consiliul Local Municipal Brăila s-a reunit, miercuri, 17 mai, pentru o ședință extraordinară în care au fost aprobate două proiecte ce vizau acordarea de ajutoare de urgență pentru tot atâtea cazuri sociale. Primul caz îl are în vizor pe un tânăr de 15 ani, care practică box de performanță și care are nevoie de bani pentru a-și achiziționa echipamentul necesar pregătirii sale pe mai departe. Al doilea se referă la o brăileancă aflată într-o situație deosebită de natură medicală, care a cerut ajutorul municipalității pentru a se putea opera și trata într-o clinică din afara României.

În cazul tânărului sportiv, ajutorul este în valoare de 4.000 lei și se acordă mamei acestuia (sportivul fiind încă minor), pentru achiziționarea unui echipament ce îi este necesar. Ajutorul de urgență se acordă ca urmare a solicitării mamei tânărului care a prezentat o serie de documente ce atestă implicarea băiatului în disciplina boxului. Situația familiei acestuia este una destul de dificilă din punct de vedere material, mama neavând venituri, iar concubinul acesteia câștigând undeva puțin peste 3.000 lei net. Cei doi au în îngrijire cinci copii.

Tot cu acestă ocazie, consilierii municipali au aprobat și acordarea unui ajutor de urgență în cuantum de 25.000 lei pentru o brăileancă bolnavă de cancer, pentru o intervenție chirurgicală, chimioterapie și radioterapie, proceduri care nu suportă amânare, în unități medicale din altă țară și a căror lipsă pun în pericol viața femeii. Strigătul de ajutor a venit chiar din partea brăilencei în cauză, care și-a însoțit cererea, bineînțeles, cu acte medicale prin care a dovedit urgența problemei.

Potrivit hotărârii, acordarea ajutorului de urgență nu este condiționată de venitul net realizat pe membru de familie, de deținerea de alte bunuri imobile sau mobile sau de achitarea obligațiilor la plata către bugetul local. De asemenea, atât familia tânărului, cât și femeia care a solicitat ajutor din partea Primăriei, trebuie să facă dovada, prin înscrisuri, că au utilizat sumele primite în scopul pentru care au fost acordate, în termen de 6 luni de la data plăților. În cazul în care sumele nu au fost folosite în scopul pentru care au fost acordate, se va proceda la recuperarea acestora, potrivit legii.

Acordarea ajutoarelor de urgență se va realiza prin dispoziția Primarului Marian Dragomir, din bugetul Direcției de Asistență Socială Brăila.

Ambele proiecte au venit la inițiativa viceprimarului Alexandru Jantea și au fost aprobate în unanimitate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro