Mergi la conţinutul principal

Ajutoare de urgenţă de la CLM pentru două brăilence ale căror case au fost afectate de incendii

• este vorba despre ajutorarea a două femei, de 45, respectiv 62 de ani, ale căror locuinţe au fost afectate ca urmare a unor incendii ce au avut loc pe 29 noiembrie şi pe 8 decembrie • un ajutor este de 5.000 lei şi un altul de 8.000 lei • sumele au fost acordate strict pentru reparaţii ale imobilelor ce au fost afectate de foc

 

Consilierii municipali au decis să acorde ajutoare financiare în cazul a două brăilence ale căror locuinţe au suferit pagube în urma unor incendii ce au avut loc recent. Proiectele de hotărâri au venit la iniţiativa viceprimarului Doiniţa Ciocan. Astfel, pentru Marioara Lazăr, o brăileancă de 45 de ani, proprietara unui imobil de pe strada Ştefan Secăreanu care a fost afectat de un incendiu pe 29 noiembrie, s-a acordat suma de 5.000 lei.  Aceasta nu are venituri proprii şi în prezent locuieşte în casa unei mătuşi, alături de trei nepoţi pe care îi îngrijeşte cu ajutorul sumelor de bani trimise de copiii săi plecaţi la muncă în străinătate. De asemenea, pentru Angheluşa Mihailov (în vârstă de 62 ani), a cărei casă de pe strada Rodnei a fost distrusă în urma unui incendiu în data de 8 decembrie, s-a acordat suma de 8.000 lei. Femeia este văduvă, s-a pensionat la limită de vârstă şi are o pensie de 748 lei. Mai mult, este diagnosticată cu diabet zaharat de tip II şi insuficienţă cardiacă, după cum se precizează în proiectul de hotărâre. În urma incendiului, pompierii au reuşit să salveze două corpuri de clădire din curtea respectivă, iar în prezent acolo locuiesc două familii, ambele cu copii mici.

În ambele proiecte de hotărâri se specifică faptul că cele două persoane trebuie să aducă dovada achiziţionării de materiale pentru reabilitarea imobilelor afectate de incendiu.

“Acordarea ajutorului de urgenţă nu este condiţionată de venitul net realizat pe membru de familie, de deţinerea de alte bunuri imobile sau mobile, sau de achitarea obligaţiilor de plată către bugetul local. În cazul în care beneficiarul nu face dovada utilizării sumei în scopul acordat, se va proceda la recuperarea acesteia în condiţiile legii, prin dispoziţia Primarului Municipiului Brăila”, se mai arată în cele două hotărâri.

În cazul lui Lazăr, banii ar trebui să se acorde numerar, iar pentru Mihailov prin virament bancar, însă în ambele situaţii sumele vin de la bugetul Direcţiei de Asistenţă Socială Brăila.

Proiectele de hotărâri au fost introduse suplimentar pe ordinea de zi şi aprobate în unanimitate în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro