Mergi la conţinutul principal
De la declanşarea crizei generată de pandemie

Ajutoare de peste 2 milioane de lei acordate de Biserică

• potrivit Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, începând cu data de 15 martie a.c., preoţii şi credincioşii parohiilor din Brăila şi Galaţi, îndrumaţi de ÎPS Casian, au ajutat spitale, azile de bătrâni şi centre de carantină • de asemenea, sute de familii de nevoiaşi au primit hrană caldă, alimente şi articole de igienă • în acţiunile filantropice au fost implicaţi preoţi, voluntari, elevi şi studenţi

 

Ajutoare de peste 2 milioane de lei acordate spitalelor şi familiilor nevoiaşe din judeţele Brăila şi Galaţi, în cele trei luni de pauperitate şi incertitudine scurse de la declanşarea pandemiei de noul Coronavirus.

Potrivit Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, în aceste vremuri de răstrişte, preoţii Eparhiei Dunării de Jos s-au comportat în mod exemplar, fiind în permanenţă alături de enoriaşii lor. Totodată “obolul din bănuţul văduvei şi de la oamenii buni, oferit ca ajutor semenilor nevoiaşi, greu încercaţi, în perioada 15 martie - 11 iunie 2020, a fost de peste 2 milioane de lei”.

La aceste acţiuni creştineşti au participat preoţii parohiilor din Brăila şi Galaţi, voluntarii parohiilor, studenţii Departamentului Teologic din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosifie şi Teologie a Universităţii “Dunărea de Jos”, precum şi elevii Seminarului Teologic “Sf. Apostol Andrei”. Acţiunile filantropice fără precedent s-au desfăşurat în condiţii foarte grele, de pandemie, iar credincioşii şi clerul au fost siliţi să se roage departe de biserici şi mănăstiri.   

“Cât de mult am dori ca Dumnezeu să ne ajute să se redeschidă bisericile! Aşteptăm de la toţi cei care pot face un gest, să se roage şi să ajute pe cei ce sunt în măsură pentru a da posibilitatea credincioşilor să revină, gradual, în bisericile lor, cu respectarea distanţei sociale şi a celorlalte recomandări pentru protejarea sănătăţii, iar rugăciunea şi consolidarea centrelor sociale din Eparhie vor ajuta Biserica să rămână un “spital” sufletesc pentru fiecare dintre noi!”, se precizează într-un comunicat al Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro